27 / 04 / 2024

TÜED'nin teklifi kabul edilirse emeklilere 10 bin TL ikramiye verilecek! Çifte bayram için geri sayım başladı!

TÜED'nin teklifi kabul edilirse emeklilere 10 bin TL ikramiye verilecek! Çifte bayram için geri sayım başladı!

Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği ikramiye için geri sayım başladı. Eğer TÜED'nin teklifi kabul edilirse emeklilere 10 bin TL ikramiye verilecek. Gözler Meclis'e çevrildi. İşte maaş ikramiyelerinde son dakika...



Enflasyonun yüzde 68'lere kadar çıkmasıyla beraber emekliler maaşlarına yeniden artış yapılması beklentisine girdi. Bu kapsamda yetkililerden peş peşe açıklamalar gelirken 10 bin TL ikramiye için de meraklı bekleyiş sürüyor. 

Milyonlarca emekli 'Emeklilere ne kadar ikramiye verilecek mi, ne kadar ikramiye alacak, Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi?' sorularına yanıt arıyor. TÜED'nin teklifi kabul edilirse emeklilere 10 bin TL ikramiye verilecek! Çifte bayram için geri sayım başladı!

Karar'da yer alan detaylara göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in emekli maaşlarına zam düzenlemesine ilişin çalışmaların başlandığını açıklamasının ardından gözler Meclis'e döndü.

TÜED nin teklifi kabul edilirse emeklilere 10 bin TL ikramiye verilecek! Çifte bayram için geri sayım başladı!

EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM GELECEK Mİ?

Emekli maaş zamlarına ilişkin çalışmalar hızla devam ederken, gelecek hafta yüksek seviyeli bir toplantı yapılması planlanıyor. Bu toplantıda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir araya gelecek. 

Emeklileri kapsayan ve Meclis'e sunulacak düzenleme paketi, maaş iyileştirmelerini içerecek ve maaş artışı için kullanılacak formülleri kapsayacak. Böylece söz konusu formüller ile emekli maaşlarına orantılı artışlar getirebilir. Temmuz ayında yapılan yüzde 25'lik zammın üzerine ek artışlar sağlayabilir.

TÜED nin teklifi kabul edilirse emeklilere 10 bin TL ikramiye verilecek! Çifte bayram için geri sayım başladı!

EMEKLİLERE 10 BİN TL İKRAMİYE MÜJDESİ

Bu noktada maaş artışı için en düşük maaşın 10 bin Türk Lirası olması beklenirken, Ocak ayındaki enflasyon artışına ek bir refah payı da gündemde yer alıyor. Bu artışların, Ocak zammının yüzde 50 üzerine çıkması bekleniyor. 

Öte yandan Emekli maaşlarına ek olarak, emeklilere ikramiye ödemesi yapılması bekleniyor. Bu ikramiye ödemesinin bir seferlik olması ve en az 5 bin Türk Lirası olması planlanıyor. Türkiye Emekliler Derneği ise bu miktarın 10 bin Türk Lirası olması gerektiğini savunuyor. Eğer bu ikramiye kararı alınırsa, düzenleme Ekim ayında Meclis'e sunulacak.

Belediye o ilçede arsa satacak! İhalesi 11 Ekim'de!

Ege Yapı ve Mona Yapı ortaklığıyla Çekmeyeköy'e 150 konutluk yeni proje: Ormanyaka satışta!

Belediye o ildeki 5 arsayı KDV'den muaf satışa sundu! Arsa alacaklar hemen bakın! 


Geri Dön