28 / 04 / 2024

TÜİK açıkladı! Kasımın zam şampiyonu belli oldu...

TÜİK açıkladı! Kasımın zam şampiyonu belli oldu...

TÜİK'in kasım ayı enflasyon rakamlarını açıklamasından sonra fiyatı en fazla artan ve düşen ürünler de belli oldu. Bu kapsamda, kasımda fiyatı en çok artan ürün yüzde 13,63'yle tereyağı iken, en düşük artış oranı da yüzde 4,96'la taze meyvelerde gerçekleşti. İşte haberin detayları...



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri kapsamında, geçen ay tereyağındaki fiyat yükselmesinin yüzde 11,94 ile konserve edilmiş veya işlenmiş sebze ve sebze içerikli ürünler, yüzde 10,30 ile taze süt olduğu açıklandı.

Buna göre, kasım ayında fiyatı en fazla yükselen gösteren diğer ürünler arasında yüzde 10,02 ile sigaralar, yüzde 9,94 ile peynir, yüzde 9,77 ile kuru sebze ücreti olarak belirtildi.

Geçen ay en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 4,96 ile taze meyvelerde gerçekleşti. Bunu, yüzde 3,19 ile diğer büyük ev aletleri, yüzde 2,26 ile elektrikli küçük ev aletleri, yüzde 2,25 ile kara yolu ile şehirler arası yolcu taşımacılığı, yüzde 1,72 ile çocuk giyimi takip etti.

TÜİK açıkladı! Kasımın zam şampiyonu belli oldu...

TÜİK NEDİR? NE İŞE YARAR?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) temel görevi, ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda, veri ve bilgilerin, derlenmesini, gerekli istatistiklerin üretilmesini, yayımlanmasını ve dağıtımını yapmaktır.

TÜİK ÇALIŞANLARI NE İŞ YAPAR?

Ülkenin ekonomi, sosyal konular, demografi, kültür, çevre, bilim ve teknoloji alanları ile gerekli görülen diğer alanlardaki istatistiklerini derlemek, değerlendirmek, analiz etmek ve yayımlamak.

TÜİK 'DE KİMER NE İŞ YAPAR?

Üniversite mezunu lisans, yüksek lisans ve doktora dereceli personel; beş yüz beş TÜİK Uzmanı, elli dört  TÜİK Uzman Yardımcısı, 486 İstatistikçi, 42 Matematikçi, 54 Mühendis, 18 Ekonomist, 15 Sosyolog, 8 Programcı, 5 Mali Hizmetler Uzmanı, 4 İç Denetçi ve 289 adet diğer kadrolarda istihdam edilmektedir.

TÜİK NÜFUS SAYIMI YAPAR MI?

Türkiye'de genel nüfus sayımı, Türkiye'de istatistik işlerini yürütmekle görevli devlet kurumu olan "Devlet İstatistik Enstitüsü" (DİE), yeni adıyla Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından periyodik olarak yapılan nüfus sayımıdır.


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön