29 / 04 / 2024

Tüketici güveni haziranda yüzde 5.8 arttı!

Tüketici güveni haziranda yüzde 5.8 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayı tüketici güven endeksini açıkladı. Her ay TÜİK tarafından düzenli olarak açıklanan tüketici güven endeksi haziran ayında mayıs ayına kıyasla yüzde 5.8 oranında artış gösterdi.



Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliğinde gerçekleştirilen tüketici eğilim araştırması sonuçlarından hesaplanan mevsimsellikten arındırılmış tüketici güven endeksi, Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 5,8 artarken, Mayıs ayında 77,3 olan  veriler Haziran ayında 81,7 oldu.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Mayıs ayında 61,5 olan cari dönemde hanenin maddi durum endeksi bir önceki 12 aylık döneme göre Haziran ayında yüzde 0,8 azalarak 61 oldu.

Tüketici güveni haziranda yüzde 5.8 arttı!

Önümüzdeki 12 aylık döneme ilişkin genel ekonomik durum beklentisi endeksi Mayıs ayında 78,8 iken, Haziran ayında yüzde 9,2 artarak 86'ya yükseldi.

Mayıs ayında 92,2 olan bir önceki 12 aylık döneme göre gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim malı harcama fikri endeksi Haziran ayında yüzde 5,2 artarak 96,9'a yükseldi.

Tüketici güven endeksi mayısta düşüşe geçti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön