28 / 04 / 2024

Tüketici güveni Temmuz'da yüzde 5,9 azalarak, 80,1 oldu!

Tüketici güveni Temmuz'da yüzde 5,9 azalarak, 80,1 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, tüketici güven endeksi Temmuz ayında aylık bazda yüzde 5,9 azalarak 80,1 şeklinde oldu.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın temmuz ayına ilişkin merakla beklenen tüketici güven endeksi verilerini peş peşe açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliğiyle yürütülen "Tüketici Eğilim Anketi" sonuçlarından hesaplanmış olan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, Temmuz ayında geçen aya kıyasla yüzde 5,9 azalış gösterdi. Haziran ayında 85,1 olan endeks, Temmuz ayında 80,1 şeklinde kayıtlara geçti.

Tüketici güveni Temmuz da yüzde 5,9 azalarak, 80,1 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre söz konusu mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi geçen ay 69,1 iken Temmuz ayında yüzde 6,6 azalış göstererek, 64,5'e geriledi.

Ayrıca verilen detaylara göre, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisi endeksi Haziran ayında 85,8 şeklinde iken bu ay yüzde 7,7 azalış göstererek 79,2 şeklinde oldu.

Haziran ayında 92,7 şeklinde olan gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durum beklentisi endeksi yüzde 11,3 düşüş göstererek, bu ay 82,2'ye indi.

Yine paylaşılan detaylara göre, gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi ise Haziran ayında 93 iken Temmuz ayında yüzde 1,5 artışla 94,4 şeklinde hesaplandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön