Ekonomi

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı açıkladı! Emekliler 10-15 bin TL promosyon alabilir!

Emekli promosyonu konusu son bir ayın en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı promosyon hakkında herkesi ilgilendiren bir açıklamada bulundu. İşte detaylar!Bakanlık, 12 milyon emekliyle bankaların karşısına çıkarsa emeklilerin eline 10-15 bin TL belki daha fazla promosyon geçebilir

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin, bankaların son dönemde emeklilere verdiği promosyonlar hakkında şu açıklamalarda bulundu; "12 milyon emekli var. Bakanlık, 12 milyon emekliyle bankaların karşısına çıkarsa emeklilerin eline 10-15 bin TL belki daha fazla promosyon geçebilir.”

İşte merak edilen detaylar…

Emekli promosyonları son dönemde gündemden düşmeyen konulardan biridir. Emekli promosyonlarından faydalanmak için maaşını taşımak isteyenlerin sıkıntılar yaşadığını söyleyen Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, emekli maaşına haciz konamayacağını bu yüzden bankaların müşterilerinin gitmemesi için maaşlarına bloke koyduğunu belirtti.

Şahin bu konuda; " Normalde promosyon olayını biz 2-3 yılda bir kurumlarda görüyoruz. İşçiler ve memurlar adına kurumlar bankalar ile pazarlık yapıp, promosyon alıyorlar. O rekabet esnasında miktar giderek artıyor. En kalabalık ekip aslında emekliler. Aslına bakarsanız emekliler adına bakanlığın bankalarla bir pazarlık yapması gerekir. Bütün emekliler adına tek çatı altında daha ciddi rakamlar emeklilere promosyon olarak sağlanabilir. Fakat şu anda bunu yapamıyorlar. Emekliler istedikleri bankadan promosyon alabilirler. Bundan dolayı bankalar emeklileri kendi bankalarına çekmek için yüksek promosyonlar veriyor. Bu konudan sonra sıkıntılar başlıyor. Normalde emeklinin maaşına haciz konamaz. Ancak bankalar haciz konamaz olayından yola çıkarak, bloke koyuyorlar. Yani kendisinden gitmesini istemiyor, kredi ve kredi kartı bulunuyorsa, hesaba bloke koyuluyor. Ama emeklinin eğer ki sözleşme süresi bitmişse gitme hakkı vardır. Fakat süresi bitmeden başka bir bankaya gitmek isteniyorsa o almış olduğu promosyonun kalan süreye olan oranı belirlenir ve o tutar ödenerek, bankadan ayrılma işlemi yapılabilir. Ama bu noktada bankalar bloke koyuyor. Bloke konusunda da Yargıtay Genel Kurulu’nun bir kararı var. Yani emeklinin promosyon hariç devlet tarafından verilen bütün ödemelerine ne haciz konulabilir ne de bloke konulabilir” dedi.

EMEKLİNİN ELİNE 10-15 BİN TL FAZLA PROMOSYON GEÇEBİLİR!

Emeklilerin istediği zaman istediği bankaya gidebileceğinin altını çizen Şahin, "Normalde yapılması gereken; emekli istediği zaman istediği bankaya gidebilir, yüksek fiyat versin ya da vermesin fark etmez.  Emeklinin gitmesi engellenemez. Ancak gitmemesi için kendilerince önlemler alıyorlar ve hukuku çiğniyorlar. Bu anlamda bankaların uyarılması gerekiyor. Mahkemeler kararı verirken 'sadece blokenin kaldırılması' diyor fakat o kaldırılma esnasında 6, 8, 10 ay her ne kadarsa emeklinin bir mağdur oluyor. Mağduriyetin de bir karşılığının ödetilmesi gerekir veya bankaya bir ceza verilmesi lazım. Banka yaptığıyla kalıyor. Bu hususta hukukun onlara bir ceza vermesi gerekiyor. Bunun mutlaka bir yaptırımı olmalı ve emeklilerin de promosyonla rahat bir nefes alması sağlanmalıdır" şeklinde konuştu. Bakanlığın çalışması ile birlikte emeklilerin eline 10-15 bin TL fazla promosyon geçebileceğinin altını çizen Mahmut Şahin, "Bazı kurumlarda 30 ile 32 bin TL’ye çıkan promosyon görüşmelerinin olduğunu duymaktayız. Bunun nedeni ne? 12 bin çalışanın olmasıdır.  Burada 12 milyon emekli yer alıyor. Bakanlık da 12 milyon emekliyle bankaların karşısına çıkarsa emeklilerin eline 10-15 bin TL belki daha fazla promosyon geçebilir" dedi.

Akaryakıta zam şoku! Benzinin litresi ne kadar? Benzin ve motorin 21 Ağustos 2022 güncel fiyatları!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücrete üçüncü zam haberi! Süreç başladı! İşte detaylar!

Emekli promosyonu sorun yumağına dönüştü! İşte emekli promosyonuna dair son gelişmeler!