08 / 05 / 2024

Tulip Gayrimenkul: Emlak Konut 2'nci kez şantiyemize geldi!

Tulip Gayrimenkul: Emlak Konut 2'nci kez şantiyemize geldi!

Tulip Gayrimenkul, Emlak Konut GYO'nun projelerine gelmesiyle ilgili açıklama yaptı



Açıklamada yer alan cümleler şöyle:

Emlak GYO A.Ş. yalan beyanla İstanbul Valiliğini'de yanıltarak polis gücüyle Tulip Turkuaz şantiyesini zapt etmeye çalışıyor… Emlak Konut A.Ş.'nin tek taraflı ve hukuksuz fesih girişimi ikinci şantiye baskını ile devam ediyor.  Fesih kararının muvazaalı olması ve konunun mahkemeye intikal etmiş olması nedeniyle TulipTurkuaz projesinin tespit tahliye vb. fesihle ilgili tüm işlemler için mahkeme kararı gerekmesine karşın ve bunun 07 haziran 2010 tarihinde yaptıkları girişim öncesi ve sırasında kendilerine bildirilmiş olmasına rağmen, buna aldırış etmeyen Emlak GYO A.Ş. yetkilileri, bugün (08. Haziran 2010) valiliğe dün (07 haziran 2010) ellerinde konu ile ilgili  mahkeme kararı bulunduğuna dair yalan beyanla temin ettikleri polis gücünü de arkasına alarak TULIPTURKUAZ şantiyesine baskın düzenledi. 

Aramızdaki hukuki muvazaa ile ilgili mahkeme kararının olmamasına karşın Emlak Konut A.Ş. genel müdürü Murat Kurum Vali Yardımcısı Sn. Ali Bakoğlu 'na kendilerinin devleti temsilen ve ellerinde konu ile ilgili mahkeme kararı olduğunu söyleyerek ve yanlış yönlendirerek verdikleri dilekçelerinin İstanbul Emniyet Müdürlüğüne “tespit yapma” gerekçesi ile havalesini sağlamışlardır. Bugün şantiyeye 2 otobüs Polis'le geldiklerinde ise polisin sadece tespit konusunda değil şantiyenin tahliyesi hususunda da görevli olduğunu söyleyerek kanunsuzluklarını devlet güçlerine de emrivaki yaparak devam ettirmeye çalışmışlardır. Ancak gerek Polis yöneticilerinin gerek Valiliğin sağduyulu tavrı ve ellerinde mahkeme kararı olmadığının da tespiti ile Emlak Konut yöneticilerinin kötü niyetlerinin açığa çıkması ile konu daha fazla büyümeden kontrol altına alınmıştır. 

Emlak Konut A.Ş. yetkilileri, yaşanan bu son olay ile yalanları ve fütursuzlukları ile hiç hicap duymadan devleti de kendi kanunsuzluklarına alet etmeye çalışmışlardır.

08 Haziran 2010'da yaşanan tüm bu kanunsuz gelişmelere karşın Tulip Turkuaz sözleşme gereği hala şantiyede ve çalışmaktadır. Ancak projeye tarafımıza ve kamu yararına Emlak Konut A.Ş. ce verilen maddi ve manevi zararın boyutu her geçen gün büyümektedir. Sözleşmemiz aksi bir mahkeme kararına kadar geçerlidir. Haklı davamızda sonuna kadar kanunlar nezdinde hareket ederek hakkımızı alacağımızı ve sonuçta bu kanunsuzluğa ve sorumlularına toptan gereken cevabı vereceğimizi bildiririz.

Saygılarımızla, 
 TULİP GAYRİMENKUL A.Ş.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Tulip ve Emlak Konut gerilimi büyüyor

Tulip Turkuaz ve Tulip Towers projelerine el konulan Tulip Gayrimenkul ile bu işlemi gerçekleştiren Emlak Konut arasındaki ilişki giderek geriliyor

Yeni bir açıklama daha yapan Tulip,  7 Haziran'da şantiyelerinin Emlak Konut görevlileri tarafından boşaltılma girişiminden sonra dün de (8 Haziran) şantiyeye bu sefer iki otobüs dolusu polisle gelindiğini ifade etti. 
Açıklamada, şantiyenin tahliyesi konusunda polis yöneticilerinin ve valiliğin sağduyusunun yanı sıra bir mahkeme kararının da yokluğu nedeniyle başarılı olunamadığı vurgulanarak, “Kanunsuz gelişmelere karşın Tulip, hala şantiyede ve çalışmaktadır.  Sözleşmemiz aksi bir mahkeme kararına kadar geçerlidir. Bu kanunsuzluğa ve sorumlularına toptan gereken cevabı vereceğimizi bildiririz” denildi.
Ebru Duman


Geri Dön