09 / 01 / 2025

Tulip Turkuaz'da 227 konut satıldı!

Tulip Turkuaz'da 227 konut satıldı!

Tulip Gayrimenkul tarafından Ispartakule'de yapımı devam eden Tulip Turkuaz projesinde satılan konut adeti 227'ye ulaştı



Projedeki satışta olan konut sayısının 676 olduğunu hatırlatan Tulip Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Burak Erten, Aralık'ta 24 konut ve Ocak'ta 22 konut satıldığını ve bunun karşılığında Aralık'ta 4 milyon 487 bin 97 TL ve Ocak ayında ise 3 milyon 754 bin 121 TL ciro yapıldığını hatırlattı.

Bu adet ve tutarların Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) hesabına daire bedelinin minimum yüzde 76'sının yatırıldığı ve sözleşmenin imzalandığı satış işlemlerini kapsadığını hatırlatan Erten, "Bununla birlikte Aralık, Ocak ve Şubat aylarında yüzde 1 ön peşinatı Emlak GYO hesabına yatırılmış ve banka kredi işlemleri devam eden işlem miktarı ise 90 civarında. Bu rakamın toplamı ise 15 milyon 713 bin 837 TL civarında. Bu miktarlara, yukarıda belirttiğimiz satış adetleri ve işlem tutarlarını da eklersek; Aralık, Ocak ve Şubat ayı içerisinde düne kadar gerçekleştirilen toplam satış miktarı 136 ve gerçekleştirilen toplam işlem miktarı ise 23 milyon 955 bin 55 TL. Toplam satış rakamı ise 40 milyon TL'yi aştı" dedi.

TulipTurkuaz İstanbul'un yeni ve modern yerleşim birimlerinin başında gelen Bahçeşehir'in hemen yanı başında Ispartakule mevkiinde, önü tamamen açık bir konumda yer alan, yeni bağlantı yolları ile doğrudan ulaşılabilen modern bir yerleşim kompleksi olduğunu kaydeden Burak Erten konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "İki ayrı parsel üzerinde toplam 90 bin metre arsa üzerinde kurulacak olan TulipTurkuaz; farklı imkanların bir arada bulunduğu bir yerleşim birimi olacak. Ayrıca 30 bin 000 metrekarelik bir alanda ve TulipTurkuaz'ın hemen yanında bir alışveriş merkezi ve modern yaşamın simgesi haline gelen 30'ar katlı iki kule halinde rezidans daireler yer alacak.

Projenin ana konsepti, doğal yaşam üzerine kuruludur. Bu nedenle doğa ile iç içe geçmiş bir yaşam şekli hedeflenerek dünyaca ünlü mimar Ken Yeang tarafından projelendirildi. Yerleşim planında bütün binalar birbirlerinin önünü kesmeyecek şekilde konumlandırılmış insan yaşamında önemi büyük olan su öğesi üzerine kuruldu. Binaların önünden geçen kanal niteliğindeki su kanalları bütün araziyi dolaşıyor. Toplam su kanalı alanı 8 bin 469 metkare. Kanalın en dar yeri 1,5 metre, en geniş yeri 18 metre. Blokların tamamı giydirme cepheli. Su kanalları ile yerleşim planında yakalanan hareketi devam ettirecek şekilde hareketli cepheler tasarlandı. Binalarda da, doğal yaşamın uzantısı olarak ortak avlular düzenlendi. Bu avlularda yine hem su hem yeşil elemanı kullanılmış ve bahçe avluları oluşturularak binaların cephelerine hareket getirildi.

Ayrıca TulipTurkuaz projesi farklı sosyal imkanlara sahip olma imkanı da sağlamaktadır. Yarı olimpik ölçülerde, dört mevsim olarak kullanılabilen iki yüzme havuzu ile birlikte iki katlı 800 metrekarelik kapalı alana sahip sosyal tesis binası yer alacak. Her projede olmazsa olmaz klasik sosyal tesis imkanlarının dışında, buz pateni imkanı sağlayacak olan bir buz pisti projelendirililiyor. Yapılması planlanan buz pisti yarı açık olacak, dört mevsim kullanma imkanı sağlayacak. Son yıllarda ülkemizde de yaygınlaşan ve profesyonel anlamda kullanılan 160 metrekarelik sentetik buz pateni teknolojisi kullanılacak. Su tüketimi öneminin gittikçe arttığı günümüzde, ekolojik yapıyı bozmamak ve destek olmak için projede bir çok ekolojik yapı özelliği yer alıyor.

Toplam 1150 dairenin yer aldığı Tulip Turkuaz projesinde etaplama sistemi ile satışlar yapılmaktadır. Akbank konut kredisi imkanı ile yüzde 1 peşinat ve kalan yüzde 24'ünü 24 ay sonra faizsiz geri ödemeli 0,92 faiz oranıyla 60 aya kadar veya 1,00 faiz oranı ile 120 aya kadar uzun bir vade ile müşterilerimiz ev sahibi olmanın ayrıcalığını yaşayacaktır. Ayrıca projede kademeli artan taksitlendirme sistemi veya ödeme imkanına göre farklı alternatifler de bulunmaktadır.
 Tebernüş Kireçci

Basında Yer alan diğer haberler;

Buz pisti yapmak için çalışmaya başladı

Dünyanın en ünlü 10 mimarından biri olarak kabul edilen Ken Yang'ın tasarladığı Tulip Turkuaz, ekolojik proje özellikleriyle tanınıyor. 227 konutun satıldığı projede, buz pisti için de çalışmalar başladı

Dünyanın en önemli 10 mimarından biri olarak kabul edilen Ken Yang'ın tasarladığı Tulip Turkuaz, yapımcı şirket Tulip Gayrimenkul'ün açıklamasına göre, satışlarda beklenilenin de üzerinde ilgi gördü. 1.150 konutun 676 adetlik kısmının satışa çıkarıldığı Mayıs 2009'dan bugüne kadar 227 konutluk satış gerçekleştirdiklerini dile getiren Tulip Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Burak Erten, ulaştıkları toplam satış cirosunu ise 38.5 milyon TL olarak ifade etti.
Bahçeşehir Ispartakule lokasyonundaki projenin dünyanın en önemli 10 mimarından biri olan Ken Yang tarafından tasarlandığını belirten Erten, öte yandan yine aynı lokasyonda buz pisti olan tek projenin de Tulip Turkuaz olduğunu vurguladı. Buz pateni yapma imkanı sağlayacak 160 metrekarelik pist için çalışmalara başladıklarını bildiren Erten, projenin bitiş tarihi olan Aralık 2011'de pistin de devreye gireceğini söyledi.

Su kanalları her yeri sardı
Toplam 90 bin metre arsa üzerinde kurulacak olan TulipTurkuaz'ın 30'ar katlı iki kule rezidans ve bir alışveriş merkezinden oluştuğunu hatırlatan Burak Erten, Ken Yang'ın proje tasarımının ekolojik tema üzerine kurulu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
“Günümüzde tüm dünya için su tüketiminin önemi giderek artıyor. Biz, geliştirdiğimiz bu projede  ekolojik yapıyı bozmamaya ve destek olmaya çalıştık. Bu yüzden proje birçok açıdan ekolojik yapı özelliği taşıyor.  Öte yandan projemizde su öğesi de yoğun bir şekilde vurgulandı. Bütün binaların birbirlerinin önünü kesmeyecek şekilde tasarlandığı projemizde binaların önünden su kanalları geçimiyor. Ve bu kanallar, bütün araziyi dolaşıyor.
Toplam su kanalı alanı 8 bin 469 metrekare. Kanalın en dar yeri 1. 5 metre, en geniş yeri 18 metre. Binalarda ortak avlular düzenlendi. Bu avlularda hem su hem yeşil temasına vurgu yapan inşaat malzemeleri kullanmaya azami özen gösterdik. Bahçe avluları bir diğer özelliğimiz. Bahçe avluları oluşturerak binaların cephelerine hareket getirmeye çalıştık.”

Tebernüş Kireçci


Geri Dön