10 / 05 / 2024

Tulip Turkuaz'ın arazisi 15 Temmuz'da ihaleye çıkarılacak

Tulip Turkuaz'ın arazisi 15 Temmuz'da ihaleye çıkarılacak

Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle inşa ettiği, ancak geçtiğimiz ay sözleşmesi feshedilen Tulip Turkuaz'ın arazisi, tekrar ihale edilecek



Emlak Konut'un sözleşmesini feshettiği Tulip Turkuaz'ın arazisi 15 Temmuz'da ihaleye çıkarılacak. Üzerinde yarım kalan binaların bulunduğu arazide aynı projenin mi yoksa başka bir işin mi yapılacağı merak konusu

Tulip Gayrimenkul'ün Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle inşa ettiği, ancak geçtiğimiz ay sözleşmesi feshedilen Tulip Turkuaz'ın arazisi, tekrar ihale edilecek. Emlak Konut GYO, ihalenin ilk oturumunun 15 Temmuz günü yapılacağını açıkladı. 3 farklı parselde toplam 116 dönümden meydana gelen arazide konut ve ticaret imarı bulunuyor; toplam inşaat alanı ise 189 bin metrekare.

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Tulip Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanvekili Murat Mertoğlu, "İhaleyi biz de duyduk. Mahkeme süreci varken yapabilecekleri bir şey değil bu. Mahkemeye de bildirdik zaten. Ancak, çok usulsüzlük oldu; bu da olabilir" dedi.

'KÂRI GİDEN ŞİKÂYETÇİ'

Mertoğlu, arazinin üzerinde projeye ait yarım kalan binalar bulunduğunu hatırlattığımızda ise "Tulip Turkuaz'ın proje telif hakkı bize ait. Yabancı sermayeli bir şirket olarak Türkiye macerasına başlangıç bizim için çok acayip bir durum oldu" yanıtını verdi.

Sözleşmenin feshinden sonra parasını geri almak isteyen daire sahiplerini sorduğumuz Mertoğlu, şöyle konuştu: "Parasını isteyenler olabilir; ancak paralar bizde değil. Emlak Konut'un hesabına yatıyor. Onlar geri verebilir. Bizden geri isteyecekleri bir durum yok. Bunu müşteri de biliyor. Şu an en fazla şikayet, kârını kaybedenlerden geliyor. Proje satışa çıktığında metrekaresi bin 600 TL'den daire alanlar, son dönemde fiyatlar 2 bin 800 TL'ye kadar çıkınca ciddi kâr etmişti. Bir de kredi ile alanların tabii faiz kaybı olur."

TOKİ yeni ihaleyle Ataköy'ü halka açacak

Bölge sakinleriyle uzun süredir ihtilaf yaşayan Toplu Konut İdaresi (TOKÎ), İstanbul Ataköy sahilindeki toplam 94 dönümlük 3 parselden oluşan arazisini yeniden ihaleye çıkaracak. Bu defa direkt satış değil, hasılat paylaşımı modeli denenecek.  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar, şartname uyarınca arsanın iki yanından sahile kadar iki yol bandı ayrıldığını, ayrıca sahil kıyısından yaklaşık 30 dönümlük bölümün halka açık alan olarak bırakılacağını açıkladı. Bayraktar, "Ataköy halkının da gönlü olsun, ama biz orayı para verip aldık. Orada 72 milyonun hakkı var. Halka rağmen bir şey yapmak doğru olmadığı gibi devlete rağmen de bir şey yapmak doğru değil. Devletin orada 400-500 milyon TL parası var" dedi.
Menekşe Ataselim/Habertürk

İlgili haber:

Tulip Turkuaz'ın arsası resmen ihalede!


Geri Dön