06 / 05 / 2024

Tüm detaylar belli oldu! İstanbul’un o ilçesi işte tam buraya taşınıyor!

Tüm detaylar belli oldu! İstanbul’un o ilçesi işte tam buraya taşınıyor!

yıkımlara neden olan Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerin ardından gözlerin çevrildiği İstanbul’da ilk güvenli bölgeye taşınmalar başlıyor…



Geçtiğimiz hafta iç CNN Türk Televizyonu’nda ‘Tarafsız Bölge’ programına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Esenler’deki rezerv alanın kuzeyindeki askeri bölge için Milli Savunma Bakanlığı ile konuştuklarını ve söz konusu bölgeyi rezerv alanımız olarak belirlediklerini söylemişti. Belirlenen bölgeye 70 ila 80 bin konutun sığabileceğini dile getiren Kurum, önümüzdeki 5 yıl içinde bu süreci tamamlamak istediklerini ve etap etap biten konutlara vatandaşları bu alana taşıyacaklarını belirtmişti. Kurum ayrıca bununla ilgili taşınacak vatandaşlara finans ve kira desteklerinin de devam edeceği bilgisini vermişti.

Tüm detaylar belli oldu! İstanbul’un o ilçesi işte tam buraya taşınıyor!

720 HEKTAR

Konuyla ilgili Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; Kurum’un açıkladığı Esenler’deki askeri alanla ilgili imar planları 2019 senesinde değiştirildi ve bu bölge rezerv alanı olurken, Topkule ve Baştabya kışlalarının olduğu bu alanın tam 720 hektar olduğu belirlendi.

ESENLER’İN İKİ KATINI AŞIYOR

Habere göre, bu alanın kuzey tarafında, üzerinden Kuzey Marmara Otoyolu’nun da geçtiği bir askeri alan daha bulunmakta. Bu alanın mülkiyeti şimdilik Milli Savunma Bakanlığı’nda bulunurken, iki bakanlık arasında yapılan görüşmelerde, bu alanın da rezerv alanı olması konusunda anlaşmaya varıldığı bildirildi.

İstanbul Esenler’deki mevcut rezerv alan ile Başakşehir ve Sultangazi ilçeleri arasındaki askeri alanın birlikte büyüklüğü yaklaşık olarak Esenler ilçesinin iki katını aşmakta.


Geri Dön