03 / 05 / 2024

Tüm detayları ile Çukurova Tower projesi!

Tüm detayları ile Çukurova Tower projesi!

Eski bir demir çelik fabrikası arazisi üzerinde yükselen kulenin çevresindeki komşu fabrika arazileri ve atıl orta ölçekli atölyelerin de aynı dönüşüm süreci içinde olduğu ve E5 hattında değişen şehir kimliği dikkat çekiyor



İstanbul'un metro bağlantısına sahip her noktası çok hızlı bir dönüşüm yaşıyor. Dönüşümü sadece toplu ulaşım hatlarındaki gelişimle açıklamak yeterli olmasa da konut yatırımı yapacak olanlar için en önemli önceliklerden biri şüphesiz toplu taşıma hatlarına olan yakınlık. Kartal, Kadıköy metro bağlantısı ve bu bağlantının gelişim yönü bu anlamda oldukça kıymetli. Kartal E5 hattı üzerinde tek tek fırlayan modern çizgili binaların gelecekte ortak bir dile referans verebileceği kaygısını taşımakla birlikte, mevcut dokudan kurtulmanın avantajları net. 


HASTANE VE ÜNİVERSİTE BÖLGESİ 

Çukurova Gayrimenkul'ün İstanbul'daki ikinci markalı projesi Çukurova Tower, residence hizmetlerinin sunulacağı bir kule. 

Yakın çevresinde yer alan üniversiteler, Marmara, Lütfi Kırdar, Koşuyolu Kalp Hastaneleri ve tabii ki Adliye Sarayı, projenin varlığını destekleyen unsurlar. Toplam 7 bin metrekare arazi içinde yaklaşık 500 metrekare taban alanına oturan kulenin dışında kalan alan komple yeşil olarak bırakılmış. Kapalı sosyal tesisler arazi içinde eritilmeye çalışılmış ve çatısı çok amaçlı yeşil saha olarak bırakılmış. 

Girişte toplantı salonu ve kafe Tek noktadan kontrollü bir girişle sağlanan araç trafiği, kule girişindeki yansıma havuzları ve meydan ile bütünleşip kapalı otoparklara yönleniyor. 

Zemin kotunda misafir araçları ve geçici park alanlarının yanı sıra taşınma sırasında yük asansörüne ulaşan bir giriş verilmiş. Kule girişinde lobi, resepsiyon, iki adet çok amaçlı toplantı salonu ve bu mekânlara hizmet veren bir kafeterya konumlanmış. 


FARKLI GEOMETRİSİ VE RENK ANLAYIŞI

 Kulede konut sahibi olmanın en zor yanı şüphesiz ofis atmosferi gibi kapalı kutulara gömülmüş akvaryum yaşamlara sahip olma korkusu. Tago Mimarlık imzasını taşıyan Çukuova Tovver bu algıyı komple yıkacak nitelikte. Giydirme bir cephe olmasına rağmen, seçilen modüler koordinasyon, renk oyunları, kompozit kaplama paneller ile cam yüzeylerin oluşturduğu geometri retro bir hava veriyor. Psikolojik olarak cam kutu algısı yıkılıyor. 


MAKUL YÜKSEKLİKLE FERAH MEKANLAR

Dış cephede özel giydirme cephe ve temizlik asansörü, her odada açılan kanat ile doğal havalandırma, 0+1, 1+1 dairelerde bir, diğerlerinde 2 adet split klima ve otopark, zeminden ısıtma, mutfaklarda buzdolabı hariç tüm ankastreler, antre-banyo dolapları ve duşakabin, asma tavanlar ve spot aydınlatmalar satışa dahil özelliklerden bazıları. 

Kulede, 7/24 konut yardımı ve concierge hizmetleri Back-Up tarafından sunulacak. 


KARTAL'DA YÜKSELİYOR

İş GYO'nun Çınarlı Bahçe Tuzla projesinde, daire bedelinin yüzde 50'sinin peşin ödenmesi halinde yüzde 2.5 indirim uygulanıyor. 

Geriye kalan tutar ise istenildiği takdirde yıl sonuna kadar vade farksız olarak 5 eşit taksite ödenebiliyor. Projede daire bedelinin tamamının peşin ödenmesi halinde ise indirim oranı yüzde 4.5 seviyelerine çıkıyor. 

Çukurova Tower, Kartal E5 hattında yaklaşık 7 bin metrekarelik bir arazi üzerinde, zemin kat ile birlikte 36 kat, zemin altında 2 bodrum ^1 kat, sosyal tesis binası, açık yüzme havuzu, piknik alanı ve çevre düzenlemeleri ile tek kuleyi tanımlayan 9 farklı tipte 0 + 1, 1 + 1,2 + 1 ve3 + l dairelerden oluşan 253 daireyi içeren bir proje. Çukurova ?! g Gayrimenkul güvencesinde sürdürülmekte olup erken teslim için gün saymakta.  


Habertürk/Esin Tümer


Geri Dön