05 / 05 / 2024

Tüm tapu kayıları devletin güvencesinde kayıt altında!

Tüm tapu kayıları devletin güvencesinde kayıt altında!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce "Tek Sistem, Tek Koordinat, Tüm Türkiye Hedef 2020" sloganıyla bir otelde düzenlenen "Kadastro Müdürlükleri 2020 Vizyonu Toplantısı"na Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı da katıldı.



 Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı,  "Kadastro Müdürlükleri 2020 Vizyonu Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı da kurum çalışmaları ve projeler hakkında bilgi verdi ve şunları söyledi "Tüm Türkiye'de tesis kadastrosu çalışmaları bugün itibarıyla bitirilmiş ve tüm tapu kayıtları devletin güvencesinde kayıt altına alınmıştır." dedi. 

Tapu kadastro ve harita konularında Türkiye'nin dünyanın önce gelen ülkelerinden olduğuna değinen Adlı, şöyle devam etti: 

"Yeni trendleri yakalayabilmek için veri iyileştirme çalışamalarını bir an önce bitirmek zorundayız. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde bütün kadastro verilerimizi kesin koordinata sahip hale getirmek, kadastro konusundaki öncelikli hedefimizdir. Son envanter çalışmalarımıza göre, ülke genelinde kesin koordinata sahip olmayan 22,3 milyon parselin yenileme, güncel hale getirme çalışmalarını 2020 yılı sonuna kadar tamamlamayı hedeflemekteyiz."


Geri Dön