06 / 05 / 2024

Tuna'dan ofis mobilyası pazarına üç ürün birden!

Tuna'dan ofis mobilyası pazarına üç ürün birden!

Ürün geliştirme konusundaki yatırımlarına hız verdiklerini belirten Tuna Ofis Genel Müdürü Mehmet Arda, ofis mobilyalarında iki yeni ürünü ve ofis koltuklarında ortakları Girsberger ile birlikte üç yeni ürünü 2011 yılının ilk çeyreğinde pazara sundukların



Bu ürünler için yapılan yatırım tutarının, kalıp bedelleri de dikkate alındığında 1 milyon TLnin üzerinde olduğunu vurgulayan Arda, 2011 yılında yapılan yeni yatırımlarla kapasitelerini iki katına çıkardıklarını kaydetti. Pazar paylarını lider tedarikçi konumunda oldukları finans sektörünün yanı sıra başta otomotiv ve iletişim sektörleri olmak üzere tüm sektörlerde artırmayı hedeflediklerini söyleyen Arda, 2011 yılı ve sonrasında ürün geliştirme çalışmalarına aynı önemde devam edeceklerinin altını çizdi. 2012 yılı için üretimlerinde verimliliği artırmaya yönelik olarak makine parklarında yenileme ve modernizasyon çalışması gerçekleştirmeyi planladıklarını aktaran Arda, Ancak bunların bütçesel değerleri şu an için netleşmiş değil. Satış ve pazarlamaya yönelik olarak Tuna Ev için açacağımız 10 yeni mağazanın uygun olanlarında Tuna Ofis ürünlerinin de teşhir ve satışını yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca 2012 yılında yüzde 15 büyüme hedefliyoruz. 2010 yılına baktığımızda ise bir önceki yıla göre toplamda yüzde 10 büyüme sağladık dedi.

Temelleri 1970 yılında Tuna Çelik olarak atılan Tuna Grupun bugün Tuna Ev ve Tuna Ofis markalarıyla hizmet verdiğini aktaran Arda, 115 yıllık tarihi ile köklü bir firma olan Girsberger Holding AG ile 1992 yılında ortak olduklarını ifade etti. Tuna Ofisin ürün kategorisinde şirket merkezleri için her türlü yönetici takımları, oturma grupları, misafir koltukları, çalışma masaları ve çok amaçlı dolap sistemleri gibi çok çeşitli ofis mobilyaları bulunduğunu kaydeden Arda, yılda ortalama 60 bin adet çalışma koltuğu sattıklarına dikkat çekti. Tuna Ev ürün kategorisinde ise oturma grubu, yemek odası, yatak odası ve TV ünitesi gibi tüm yaşam gruplarının yer aldığı bilgisini veren Arda, Tuna Ev konsepti içinde mobilya grubunun yanı sıra aksesuar, aydınlatma ve halı gibi tamamlayıcı ürünler de bulunuyor diye konuştu.

Bu yıl Modoko mağazamızı hizmete açtık

Silivri-Kınalı mevkiinde bulunan üretim tesislerinin 35 bin metrekare kapalı alan ve 15 bin metrekare showroom ile toplamda 50 bin metrekarelik kapalı alana sahip olduğunu vurgulayan Arda, sektörün en modern teknolojilerini kullanarak üretimlerini sürdürdüklerini dile getirdi. Arda, şöyle devam etti: Silivri-Kınalı mevkiindeki tesisimiz aynı çatı altında ofis mobilyası, ofis koltukları ve ev mobilyası üreten Avrupadaki ender tesisler arasında bulunuyor. Fabrika metal bölümünde yılda 100 bin adet işlenmiş parça, 30 bin adet panel, ahşap bölümünde ise 750 bin metrekare ahşap işleme kapasitesine sahip. Bu da 50 bin adet masa tablası, 50 bin adet dolap gövdesi ve kapak, 20 bin adet panele denk geliyor.

2010 yılında iki yeni mağaza açarak tüketicinin daha kolay ulaşabileceği bir marka olduklarını vurgulayan Arda, Ankaradaki mağazalarını da büyüttüklerini dile getirdi. Çayyolunda 4 bin metrekarelik bir alana taşındıklarını söyleyen Arda, İstanbul Maskodaki mağazalarını da bu süreçte hizmete açtıklarını kaydetti. 2011 yılında ise Modoko mağazalarının hizmete girdiğine dikkat çeken Arda, iç pazardan aldıkları payı artırmanın öncelikli hedefleri olduğunu belirtti. İhracat pazarında ise önümüzdeki dönemde yatırım yapılabilecek pazarlar olarak Libya, Katar ve Irakı izlediklerini aktaran Arda, Halen güçlü bir konumda olduğumuz Birleşik Arap Emirliklerinde ve özellikle Abu Dhabideki operasyonlarımıza devam edeceğiz dedi.

DÜNYA


Geri Dön