04 / 05 / 2024

Tuncelili depremzedelere konut müjdesi!

Tuncelili depremzedelere konut müjdesi!

Bir dizi temaslar gerçekleştirmek için Tunceli'ye giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tunceli'de depremzedeler için yeni konut inşası başlayacağını dile getirdi. 



 Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tunceli'de yapılan yatırımları değerlendirmek için kente ziyarette bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Kurum, Tunceli'deki Munzur ve Pülümür vadilerinin kesin korunacak hassas alan ilan edilmesi için çalıştıklarını belirtti.

"Tunceli'de 2002'de hiçbir vatandaşımıza atık su arıtma hizmeti verilmiyordu"

Sosyal konut kapsamında Toplu Konut İdaresi Başkanlığıyla bugüne kadar 1833 konutu yaparak Tunceli'de alt gelir vatandaşların oturmasını sağladıklarını söyleyen Kurum, kentte 662 konut ve sosyal donatı inşaatlarının hem Çemişgezek ilçesinde hem de Ovacık'ta devam ettiğini ifade etti. 

Tuncelili depremzedelere konut müjdesi!

Şehirlerin ve köylerin ihtiyaçları doğrultusunda yatırım yaptıklarını dile getiren Kurum, şu açıklamalarda bulundu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu '81 ilde 100 bin sosyal konut' kapsamında Tunceli merkezde, Mazgirt'te ve Akpazar'da toplam 329 konutu yapacağımızı ifade etmiştik. Kuralarımızı çektik, inşallah bu yıl içinde konut inşaatlarımıza başlayarak en kısa zamanda vatandaşlarımıza teslim ediyor olacağız. İller Bankası Genel Müdürlüğümüzle yine şehrimizin ve köylerimizin ihtiyaçları olan yatırımları yapmaya gayret gösteriyoruz. Dün KÖYDES’ten ödeneğimizi Tunceli'mize gönderdik ve bu kapsamda da köylerimizin ihtiyaçlarını yapacağız. Tunceli’de 2002 yılında hiçbir vatandaşımıza atık su arıtma hizmeti verilmiyordu. Bugün yaptığımız yatırımlarla nüfusumuzun yaklaşık yüzde 60'ına atık su arıtma hizmeti verir hale geldik."

Depremden etkilenen vatandaşlara konut müjdesi 

Kurum, Elazığ depreminde Tunceli'nin de etkilendiğini hatırlatarak "961 hak sahibi vatandaşımız var. Bunlar için yer tespit çalışmaları da bitme aşamasına geldi. İnşallah Mazgirt'te 100, merkezde 250, Pertek'te 100, köylerde de 500 olmak üzere 950 konutu hak sahiplerine yine Elazığ ve Malatya'da olduğu gibi Tunceli'de de yapma kararını aldık. İçişleri Bakanlığımız, AFAD,  TOKİ  başkanlığımız bu süreci yürütecekler. 81 ilde millet bahçemiz var. 303 tane millet bahçemiz oldu ve 57 tanesini tamamladık öbürleri de etaplar halinde tamamlanıyor. Tunceli'de Munzur mahallemizde hemen Munzur'un kenarında önemli bir millet bahçesi projesi yapıyoruz. Tunceli'mize millet bahçesi kazandırıyoruz." şeklinde konuştu.

Tunceli'de arazi toplulaştırma kararı!


Geri Dön