07 / 05 / 2024

Tünektepe-Sarısu teleferik hattı çalışmaları devam ediyor!

Tünektepe-Sarısu teleferik hattı çalışmaları devam ediyor!

Tünektepe Projesi'nin detayları ortaya çıktı. Büyükşehir'in 280 sayfalık 2014 raporunda turizm hamleleri de bulunuyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 faaliyet raporu tamamlandı.



Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 faaliyet raporu tamamlandı. Rapor yarın toplanacak Büyükşehir Meclisi'nde ilk değerlendirmeler için komisyonlarca görüşülmek üzere sevk edilecek. 



TÜNEKTEPE ÇOK ÖZEL BİR PROJE 

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Türel'in "Kartpostallık görüntü oluşturarak cazibe merkezi haline dönüştüreceğiz" dediği Tünektepe'nin de ilk kez proje fotoğrafları yayınlandı. Üzerinde konuşlandırılan dev portakalla simgesel bir niteliğe sahip olacak Tünektepe ile Sarısu arasında teleferik ve teleferiğe ait istasyonların yapım işinin de devam ettiği belirtildi. 


TURİZMDE HEDEF KİTLE 

280 sayfalık raporda belediyenin devam eden projeleri arasında farklı detaylar da yer aldı. Raporun 'Alternatif gelir kaynakları üretmek' başlığı altında sıralanan, ulusal ve uluslararası projelerini anlattığı bölümde, 'AB Enterprises ve Business' Projesi kapsamında 55 yaş üzeri Avrupalıların durgun sezonlarda ülkelerarası turizm aktiviteleri ve dolaşıma özendirilmesi çalışmalarının devam ettiği belirtildi. 


KRUVAZİYER LİMANI

Büyükşehir'in devam eden projelerinden biri de Lara'daki 'Antalya Kruvaziyer İskelesi' çalışması oldu. Kruvaziyer iskelesinin 2 adet 345 metre boyunda 150 bin grostonluk gemiyi, 150 metre boyunda 1, 100 metre boyunda da 4 yolcu gemisini aynı anda barındırma kapasiteli olarak planlandığı belirtildi.



Sabah


Geri Dön