28 / 04 / 2024

Turgutlu Atık Su Arıtma Tesisi'nin yer teslimi yapıldı!

Turgutlu Atık Su Arıtma Tesisi'nin yer teslimi yapıldı!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (MASKİ) Turgutlu'ya kazandıracağı Atık Su Arıtma Tesisi (AAT) kanalizasyon ve yağmursuyu inşaatı yapım işi ile ilgili olarak, ihaleyi alan firmaya yer teslimi gerçekleştirildi.



Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (MASKİ) Turgutlu'ya kazandıracağı Atık Su Arıtma Tesisi (AAT) kanalizasyon ve yağmursuyu inşaatı yapım işi ile ilgili olarak, ihaleyi alan firmaya yer teslimi gerçekleştirildi.40 milyon TL'lik yatırım için önümüzdeki günlerde ilk kazma vurulacak. 


Turgutlu Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan ve MASKİ tarafından ise ihalesi gerçekleştirilen Turgutlu Atık Su Arıtma Tesisi (AAT) kanalizasyon ve yağmursuyu hattı çalışmaları ile ilgili olarak Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Şehnaz Başaran, Erdal Nohutçu, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ali Öztozlu, MASKİ ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle alanda incelemelerde bulundu. 


Turgutlu Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa hazırladığı ve MASKİ tarafından hayata geçirilecek yaklaşık 40 Milyon TL'lik yatırım için geri sayım başladı. 


İhale süreci tamamlandı ve Turgutlu Belediyesi, MASKİ'ye yer teslimi yaptı. İhaleyi alan firma en kısa sürede bölgede çalışmalarına başlayacak. 


Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin; "Turgutlu çok önemli bir proje kazandı, 40 Milyon TL gibi bir yatırım yapılacak. Atık su arıtma tesisi ilk büyük projelerimizin arasında yer alıyor. Böylelikle Turgutlu Ovasında yapılacak organik tarımında da önü açacaktır" dedi. 


Yeni Turgutlu


Geri Dön