27 / 09 / 2024

Turizm Bakanı Ersoy'dan Ege Turizm Merkezi Projesi açıklaması: Tunç Soyer tarafından sabote edildi!

Turizm Bakanı Ersoy'dan Ege Turizm Merkezi Projesi açıklaması: Tunç Soyer tarafından sabote edildi!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açılamada Çeşme Projesi'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından sabote edildiğini belirtti. İşte Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un konu ile ilgili o açıklamaları...




Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bir dönemin en çok konuşulan konuları arasında yer alan Ege Turizm Merkezi Projesi ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Sabah’tan Okan Müderrisoğlu imzalı habere göre Bakan Ersoy açıklamasında Ege Turizm Merkezi Projesi’nin dönemin  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından sabote edildiğini söyledi. 


İşte Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un o açıklamaları…

Turizm Bakanı Ersoy dan Ege Turizm Merkezi Projesi açıklaması: Tunç Soyer tarafından sabote edildi!

CHP'NİN ENGEL SİYASETİ


Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un açıklamaları şu şekilde: " Bugün İzmir Çeşme'de sorun ne biliyor musunuz? Tek tip turizme ve Türk pazarına endeksli olması. Okullar kapanınca 15 Haziran tarihinde sezon başlıyor, Ağustos ayının son haftası herkes çekiliyor. Göreve geldiğim zaman ilk getirdiğim proje Ege Turizm Merkezleri idi. Çeşme ve Didim Etapları vardı. "Lütfen siyasileştirmeyin" dedim. Projeler siyasileştiriliyor. Peki sonra ne oluyor? Mahkemeler açılıyor. Bir sürü propaganda yapılıyor. Bilirkişi olumsuz rapor yazıyor. Söz konusu o proje belediyeye de yöre halkına da yük getirmiyordu. Arazinin 98'i kamunundu. Kapalı kapılar arkında farklı konuşuldu, dışarı çıkınca siyasallaştırıldı. O zamanın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı (Tunç Soyer) resmen sabote etti. Fakat destek olsalardı o proje şimdi hayata geçmişti.
"

ÇEŞME TURİZM PROJESİ 

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un  dönemin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından sabote edildiğini söylediği Ege Turizm Merkezi Projesi’ninde 20 golf sahası, termal turizm tesisleri, turnuvalara uygun spor alanları,  kongre, fuar ve etkinlik merkezi, kültür ve sanat merkezleri, tarım ve doğa turizmi alanları, Ege’nin en büyük müzesi, ekstrem spor alanları, film stüdyosu, turizm teknik meslek liseleri ve sağlık merkezi gibi tesisler yer alacaktı. Paylaşılan detaylara göre turizm tesisleri, denize sıfır olacak biçimde planlanmayacak ve sahilde geniş bir bant genel kullanıma açık olacaktı.

 

Desire Antalya yüzde 50 peşinat 20 ay vade fırsatıyla satışa çıktı! Yeni proje!

Hizmet üretim endeksi azaldı, gayrimenkul hizmetleri yüzde 3.5 arttı

Türk yatırımcıların yeni rotası belli oldu! Konut yatırımı için bu ülkenin kapısı çalınıyor... 


Geri Dön