19 / 05 / 2024

Turizm Bakanlığı'nın tesislerinde yatak sayısı artıyor!

Turizm Bakanlığı'nın tesislerinde yatak sayısı artıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığının işletme belgeli tesis istatistiklerine göre, turizm sezonu sonunda Türkiye'nin uluslararası standartlara sahip 700 bin yatak kapasitesine ulaşması hedefleniyor



Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı işletme belgeli konaklama tesislerinin yatak kapasitesi haziran sonu itibariyle ortalama yüzde 24 artarken, sezon sonunda yüzde 32 artışla uluslararası standartlara sahip 700 bin yatak kapasitesine ulaşılması hedefleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, konaklama tesislerindeki yatak kapasitesi haziran sonu itibariyle ortalama yüzde 24 artış gösterirken, Türkiye genelindeki tüm tesislerin sayısı da ortalama yüzde 6 arttı. Bakanlık tarafından bu yıl turizm sezonu sonu itibariyle Türkiye'de yatak sayısının 700 bine ulaşması öngörülüyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın turizm sektöründe nitelikli tesis sayısının artırılmasına yönelik sektörle sürdürdüğü çalışmalar sonucunda, turizm sezonu sonunda yatak kapasitesi yüzde 32 artmış olacak.

BAKANLIK BELGELİ TESİSLER

Türkiye'de 2007'de 'İşletme Belgeli' 2 bin 514 konaklama tesisi bulunurken, 2009'da bu rakam 2 bin 625'e, geçen yıl 2 bin 712'ye, bu yılın ilk yarısında ise 2 bin 755'e yükseldi. Böylece konaklama tesisi sayısında 2007 yılına oranla ortalama yüzde 10 artış yaşandı.
YeniŞafak


Geri Dön