Genel

Turizm sektörü fiyat artışlarından etkileniyor mu? Seçim sonrası durum ne olacak?

2023 yılının ilk dört ayı 2019 yılının elinden rekorunu aldı. 2019 yılı turizm sektöründeki hareketliliğin rekor kırdığı dönem olarak biliniyordu. Ancak 2023 yılını ilk aylarında yaşanan turizm hareketliliği 2019 yılını geride bıraktı. İlk dört atın görkemi Mayıs ayında sona erdi

İlk dört ayındaki yoğun talebe zıt olarak seçim ayı olan mayıs ayında talepler düştü. İlk dört atın görkemi Mayıs ayında sona erdi. Turizm sektöründeki son durumlar neler? Haberimizin devamında...

Turizm sektöründe son durumlar nedir?

2023 yılının Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında yaşanan turizm yoğunluğu 2019 yılının aynı aylarında yaşanan yoğunluğa fark attı. Antalya 2023 yılının ilk dört ayında çok yoğun bir ilgi ile karşılaştı. 

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz’un konu ile ilgili bazı açıklamaları oldu.

Başkan Yavuz neler söyledi? 

Recep Yavuz açıklamalarında oransal karşılaştırmalara yer verdi. Recep Yavuz’un açıklamalarına göre 2023 yılının Mayıs ayında 2019 yılına göre yüzde 12 oranında bir düşüş gözlemlendiğini belirtti. Nisan ayı 2019 Nisan ayından fazla kapatan Antalya’da 2023 Mayıs ayının ikinci yarısında düşüş yaşandı. 2023 Mayıs ayında Antalya’ya gelen ziyaretçi sayısı 687 bin 530 iken 2019 Mayıs ayında bu sayı 786 bin 215 idi. 

Recep Yavuz durgunluğun nedeninin Rusya piyasasında yaşanan durgunluğa bağlı olduğunu söyledi.

Recep Yavuz açıklamalarında ekonomik etkenlere de parmak bastı. Artan fiyatlar ve parası değer kaybetmeye devam eden Rus turistler üzerinde ek bir baskı oluşturduğunu ve bu sebeple ülkeye gelen turist sayısında düşüş yaşanmasına neden olduğunu belirtti. 

Ekonomik etkenler dışında Dubai ve Mısır’ın oluşturduğu rekabet ortamının da büyük bir etken olduğunu ifade etti. 

2022 yılında 3 milyon 33 bin  civarında gelen turist sayısını bu sene de aynı aralıkta seyredeceğini, 2019 yılında gelen 5 milyon 582 bin 763 kişilik ziyaretçi sayısına ulaşmanın mümkün olmadığını belirtti. Recep Yavuz bu ifadeler ile birlikte açıklamalarını sonlandırdı. 

Son bilgilere göre Rusların ödeme sistemlerindeki sorunların devam etmekte olduğu belirtildi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak, hangi branştan personel alacak?

Profesör Özgür Demirtaş'ın dolar açıklamaları şok etkisi yarattı! Döviz baskısı turizmcileri yaktı!

Kültür ve Turizm Bakanlığından duyuru! 127 personel alımı yapılacak! İşte şartlar ve detaylar!