29 / 04 / 2024

Turizm sektöründe 2014 yılında yüzde 7'lik artış bekleniyor!

Turizm sektöründe 2014 yılında yüzde 7'lik artış bekleniyor!

HOLLANDA'DA gerçekleşen fuarın yılın ilk verilerinin elde edildiği bir yapıya sahip olduğunu aktaran Başkan Yusuf Hacısüleyman, "Hollanda fuarı yılın ilk verilerini alabildiğimiz yer. Hem Türkiye hem Antalya artıda gözüküyor...



Turizmci Hollanda'dan moral depolayıp döndü 



Hollanda'daki turizm fuarından yüksek moralle dönen sektör temsilcileri, geçen yıla oranla yüzde 7'lik bir artışı öngörüyor.


Geçen yılı yüzde 8'lik bir artışla kapatan Antalyalı turizmciler, 2014 yılı hedeflerinin başına Almanya ve Avusturya'yı koydu. Yüzde 8'lik artışa rağmen Almanya ve Avusturya'dan gelen turist sayısında düşüş yaşanması yeni arayışları da beraberinde getirdi. 


Özellikle Alman pazarını kuvvetlendirmek için tanıtımın arttırılması gerektiğini belirten Akdeniz Turistik Otelcileri ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Hollanda'da gerçekleşen turizm fuarından olumlu sinyaller aldıklarını belirtti. 


İMAJIMIZI KORUMALIYIZ 


Alman pazarında artış sağlanması için tanıtıma çok büyük bir önem verilmesinin altını çizen Hacısüleyman, dövizdeki artışın turist sayısının artmasına bir etken olabileceğini söy ledi. Hükümet ve yargı arasındaki çekişmenin yurt dışında Türkiye'nin imajına zarar verdiğini aktaran Hacısüleyman, "Yurt dışındaki haberler baktığımızda özellikle yargı konusundaki yasa değişiklikleri fazlaca ekranlara geliyor. Orada olumsuz olarak gündeme geliyor. Ama bu nedenle ben Türkiye'ye gitmeyeceğim diye bir şey olmaz. İmajımızı zedeliyor ama turistimizi engel teşkil etmiyor. Bir yanlışlık varsa imajımızı olumlu yönde arttırmamız gerekiyor" dedi. 


YÜZDE 7 ARTIŞ BEKLENTİSİ VAR 


HOLLANDA'DA gerçekleşen fuarın yılın ilk verilerinin elde edildiği bir yapıya sahip olduğunu aktaran Başkan Yusuf Hacısüleyman, "Hollanda fuarı yılın ilk verilerini alabildiğimiz yer. Hem Türkiye hem Antalya artıda gözüküyor. Yaklaşık yüzde 7'lik bir artış var. Tabi bu yılı bu şekilde kapatacağız anlamına gelmiyor. Fakat şu an ile geçen seneyi karşılaştırdığımızda rezervasyon akışında yüzde 7'lik bir artış söz konusu. Yıl için umut verici. Turizmciler olarak fuardan moralli döndük" dedi. 


İKİ FUAR ÖNEMLİ OLACAK FUARDAN 


Almanya ve Avusturya pazarının artışa geçeceğine dair sinyaller alarak döndüklerini ifade eden Hacısüleyman, "Yılın sonucuna etki edebilecek verileri de Mart sonu Nisan ortası gibi görmeye başlarız. Berlin ve Moskova fuarları bu anlamda çok önemli. 


İlk verilerin artı olması trendin iyi olduğunu gösteriyor. Özellikle düşüşte olan Almanya ve Avusturya pazarının artışa geçeceğine dair sinyaller aldık. Şu an bütün yılın toplam rezervasyonlarının çok küçük bir bölümü yapılmış olsa da geçen senenin aynı dönemiyle karşılaştırdığımızda tek haneli bir artış bekliyoruz" seklinde konuştu. 


Sabah Akdeniz 


Geri Dön