06 / 05 / 2024

Turizm yatırımları 'yol' bekliyor!

Turizm yatırımları 'yol' bekliyor!

Süleyman Onatça, Tarsus-Kazanlı Sahil Projesi'nde bölgeye ulaşımı sağlayacak yol yapılmasığı için yatırımcıların beklediğini söyledi



Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamı Dernekleri Federasyonu (DASİFED) Başkanı Süleyman Onatça, Tarsus-Kazanlı Sahil Projesi'nde bölgeye ulaşımı sağlayacak 14 kilometrelik yol yapılmadığı için girişimcilerin
otel ve diğer tesislerin temelini atmadığını bildirdi.

DASİFED'den yapılan açıklamaya göre, federasyonun ocak ayı yönetim kurulu toplantısının Osmaniye Sanayici ve İşadamları Derneği'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildiği belirtildi.

Toplantıda bölge turizminin gelişmesi için Tarsus Kazanlı Sahil Projesi'nin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğinin altının çizildiği kaydedildi.

DASİFED Başkanı Süleyman Onatça, konunun sadece Tarsus'un değil, Anamur'dan Samandağ'a Doğu Akdeniz'in turizm kaderi ile ilgili olduğunu belirtti.

Son 7 yıldan beri defalarca yapılan girişimlere rağmen bölgeye ulaşımı sağlayacak yolun yapımına başlanmamış olmasına anlam veremediklerini belirten Onatça, konunun çözüme kavuşturulması çerçevesinde bölge milletvekilleri ile Ankara'da bir toplantı düzenleyeceklerini ifade etti.

Tarsus-Kazanlı'da şu an 3 bin dönümlük arazinin turizm yatırımları için tahsis edildiğini anlatan Onatça, şunları kaydetti:

"1992 yılından beri bu projeyle ilgili çalışmalar sürüyor. Bir dönem yargı engeline takılan proje kapsamında bölgede yatırım yapacak girişimciler şu an tapularını alma noktasına geldi. Yatırıma başlayacaklar, ancak, henüz bölgeye ulaşımı sağlayacak yol yapılmış değil. İlk etapta 600 milyon dolarlık yatırımı içeren kampüste 5 bin kişiye iş imkanı sağlanacak. Bölgede yapılacak otellerde 10 bin yatak, 2 golf alanı, sağlık ve kongre merkezi gibi kompleksler yer alacak. Bu yatırımlar bölge turizminin lokomotifi olacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geçmişte yaptığı konuşmalarında projenin 2007 yılında tamamlanacağını söyledi. Ancak 2010 yılındayız temel atamadık. Bölgedeki yatırımcı, devletin 14 kilometrelik yolu yapmasını bekliyor."

Projedeki aksaklığın sadece Mersin turizmini değil, Adana, Osmaniye ve Hatay'ın da içerisinde bulunduğu bölgeyi etkilediğini vurgulayan Onatça, bu nedenle sorunun çözümü için 4 kentin milletvekilleri ile toplantı yapmak istediklerini bildirdi.

Osmaniye SİAD Başkanı Alpaslan Yücel, Tarsus SİAD Başkanı Faruk Yalnız, Ceyhan SİAD Başkanı Cengiz Özal, Mersin SİAD Başkanı Ali Doğan,  Adana  GİAD Başkanı Mehmet Işıkay, Adana İŞKAD Başkanı Birgül Altay, Mersin SİAD İstişare Kurulu Başkanı Mustafa Güler, DASİFED Başkan Yardımcısı Vedat Gizer ve DASİFED'e üye dernek yöneticilerinin katıldığı toplantı sonrasında Tosyalı Holding'in Osmaniye OSB'deki yassı çelik üretim tesisleri gezildi.
AA


Geri Dön