28 / 04 / 2024

Turizmciler 2. Genişletilmiş Bölgesel Yürütme Kurulu Toplantısı'nda buluştu!

Turizmciler 2. Genişletilmiş Bölgesel Yürütme Kurulu Toplantısı'nda buluştu!

Turizmin kalbi Konya'da attı... Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB).Türkiye genelinde faaliyet gösteren şube temsilcilerini, Konya'da bir araya getirerek 2. Genişletilmiş Bölgesel Yürütme Kurulu Toplantısını gerçekleştirdi.





TURSAB Konya Şube Başkanı Kazım Yanar ve Genel Sekreter Seda Kuşvuran'ın çabalan il Konya Rıxos Otel Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya. Konya Valisi Muammer Erol, Buyukşehır Belediye Başkanı Tahir Akyurek, 11 Kultur ve Turizm Müduru Mustafa Çıpan. TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy. TURSAB Konya Şube Başkanı Kazım Yanar ile Türkiye genelinden gelen BYK Başkanları katıldı. 


"MEVLANA MÜZEDEN 6 MİLYON TL GELİR" 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Mevlana Müzesi ücretsiz olacak açıklamasına destek veren TURSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy. "Başbakanımız geçen hafta içinde yapmış olduğu açıklamada Mevlana Muzesi'nin ücretsiz olacağını duyurdu. Müzeyi normalde biz işletiyorduk ve yapmış olduğumuz taahhütnamede 6 milyon TL tutarında bir bütçe vardı. Ama böyle uygun görülmüşse bunda bir bereket vardır" diyerek uygulamaya verdiği desteği dile getirdi. Son dönemde turizm sektörünün gelişime katkı sağlayan değişimlere değinen TURSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy. "2000 yılında THY'nin uçak sayısı 54'dü, şimdi bu sayı 260. THY'nin 2000 yılında uçtuğu ülke sayısı 60 iken buğun bu sayı 108'i bulmuş durumda. 

Aynı şekilde Yat Limanı 2000 yılında 1 tane iken, buğun 51'e çıkmış durumda. 

Ama bu rakamlar yeterli değil. Bu ülkenin dünyaya açılan kapısı turizmdir" diyerek Türkiye'nin geleceğinin turizm olduğu vurguladı. 


"SEMANIN MERKEZİ KONYA'DIR" 

Türkiye genelinde 152 müzenin işletmesini elleride bulundurduklarını aktaran Ulusoy. "2007 yılında devletin müzelerden elde ettiği gelir 156 Milyon TL. Sene 2014 ve devlete ödeyeceğimiz miktar 357 Milyon TL olarak artış göstermiş durumda. Eskiden Avrupalı kazı ekipleri gelir burada 2 ay kazı yaparlar ve buldukları tarihi eserleri de ülkelerine kaçırırlardı. Şimdi bizim 12 ay boyunca kazı çalışması yapan ekiplerimiz var. TURSAB olarak son dönemlerde doğu ıllennde birçok temsilcilik açtık. 

Amacımız ülkenin kalkınmasına ve gelişmesine katkı sunabilmek. Son olarak Türkiye'nin çeşitli illerinde de yapılmaya başlanan sema gösterilerine de değinmek istiyorum. Taş yerinde ağırdır, istanbul Kumkapı'da bir restoran açılışında semazenın ne işi var. Sema'nın merkezi Konya'dır" diyerek Sema gösterilerinin başka illere taşmasına karşı olduğunu ifade etti. 


"2015 İNANÇ KONGRESİ KONYA'DA YAP1LACAK" 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyurek ise. "2015 inanç Kongresi'nin Konya'da yapılacak. Konya bu organizasyona bütün kurumlarıyla en güzel şekilde ev sahipliği yapacak. Konya'mız aynı zamanda bir inanç merkezidir. 

Türk islam Medeniyetinin 200 yıl başkentliğini yapmış bir şehir olmakla birlikte, ilk Hristiyanlann izlerinin bulunduğu bir şehirdir. Yeni Büyükşehir Yasasıyla birlikte bu eski mirasların ihyası yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kılıstra Bölgesi ve Sille yörelerinde çalışmalar yurutuyoruz. Avrupalı ülkeler bizim ülkemizden kaçırmış oldukları tarihi eserlerle milyonlarca turist çekiyor. Bizim koruma altına alınmayı bekleyen 700 bin kayıtlı eserimiz var. Dünya Tarihi Şehirler Toplantısı için Japonya'ya gitmiştik. Kyoto Belediye Başkanı'na bu yıl ne kadar turistin şehirlerine geldiğini sordum. Bana ekonomik durgunluktan dolayı ancak 50 milyon ziyaretçi çekebildiklerini söyledi. Biz bu noktada. Konya'ya 2 milyon turist çekebiliyoruz diye övünmemeliyiz. Bu rakamı hızla yukarı taşımamız lazım. Orta vadeli hedefimiz bu rakamı 5 milyona çıkarmak, uzun vadeli hedefimiz ise 10 Milyon rakamını yakalamak" diyerek seyahat acenteleri ve sektörle ilgili kurumların bu yöndeki çalışmalarının önemli olduğunu sözlerine ekledi. 

Program sonunda açıklama yapan TURSAB Konya Şube Başkanı Kazım Yanar; Konya'mızı tanıtmak ve Konya turizmini daha da geliştirmek için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. 

2015 yılında gerçekleştirilecek TURSAB 3. Genişletilmiş Bölgesel Yürütme Kurulu toplantısını da Konya'da gerçekleştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ayrıca Konya'mızı tanıtmak için Turk Hava Yollan ile birlikte organize ettiğimiz. Aralık ayında Iran ve Ocak ayında da Japonya Info gezilerimiz olacak" diye konuştu. 

Hakimiyet Konya


Geri Dön