06 / 05 / 2024

Turizmde 'foto safari' dönemi

Turizmde 'foto safari' dönemi

Konakları ve adını aldığı safran bitkisiyle ünlü Safranbolu, turizme 'foto safari' ile açılmayı hedefliyor.



Safran bitkisinin şafak vakti açışının görüntülenmesi, konaklarda kahvaltı yapılması ve tabiat gezisi gibi programlar ile bölgenin cazibe merkezi olması planlanıyor.
Özellikle yerli turistleri çekecek etkinlikler kapsamında, Dünya Ormancılık Örgütü'nün acilen korunması gerektiğini ilan ettiği 100 'sıcak bölge'den biri olan Yenice ormanlarının da turistlerin ilgisine sunulması amaçlanıyor.

Kentin doğal güzellikleri ve kültürel varlığıyla fotoğraf sanatçıları için bulunmaz bir nimet olduğunu söyleyen Karabük Valisi Nurullah Çakır, tabiatseverleri ilçelerine davet ediyor.  Ankara  gibi çevre illerden çok kısa sürede bölgeye ulaşmanın mümkün olduğuna işaret eden Çakır, "Konaklarımız her mevsim ayrı güzellikte. Yeşilin her tonunu barındıran ağaçlarımız var. Tarihî değerlerimiz de herkesin ilgisini çekiyor. Tüm fotoğraf meraklıları için bölgemizi uğrak yeri yapacağız." diyor. Düzenlenmesi planlanan foto safari ile ilgili bilgi veren Vali Çakır, şunları kaydediyor: "Konuklarımız, TCDD'ye ait trenle ağaçların arasından ilerleyip Yenice ormanlarının eşsiz güzelliğini keşfedecek. Safran çiçeğinin açışını, konakları, muhteşem doğayı fotoğraflayabilecek. Şeker Kanyonu'nda verilecek molayla da yeşil denizin içinde kaybolmanın huzurunu yaşayacak."
Zaman

Geri Dön