05 / 05 / 2024

Turizmde sil baştan! Bu uygulamalar artık zorunlu olacak

Turizmde sil baştan! Bu uygulamalar artık zorunlu olacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı, turizm sektörünün Yeşil Mutabakat uygulamalarına hazırlanabilmesi için ‘Türkiye Sürdürülebilir Turizm Endüstri Kriterleri’ni belirledi.



Türkiye Sürdürülebilir Turizm Endüstri Kriterleri, Sürdürülebilir idare, Sosyo ekonomik etkiler, Kültürel etkiler ve de Çevresel etkiler olmak üzere 4 ana başlıkta yer aldı. Söz konusu kriterler Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ortak öncülüğünde tüm sektörle ve uluslararası kuruluşlarla iş birliği ile hazırlandı.

Kriterler, her büyüklükteki işletmenin daha iyi sürdürülebilir olması için temel yönergeler olarak hizmet yapmayı ve işletmelerin Türkiye turizminin sürdürülebilir büyümesine de katkıda bulunmasını amaçlıyor. Belirlenen kriterler Türk toplumunun, ziyaretçilerin, turizm sektörünün ve turizm yatırımcılarının sürdürülebilir turizm ilke ve uygulamaları başlığında farkındalığı artırmaya yardımcı olacak.

Sürdürülebilir turizm sağlayıcılarını tanımak için güçlü tanıtım ve pazarlamaya yönelik bir çerçeve olarak hizmet verecek olan söz konusu kriterler aynı zamanda sürdürülebilir turizm ve çeşitli çevre etiketleri çerçevesinde Türkiye’nin Paris İklim Anlaşması’ndan ve de Avrupa Yeşil Mutabakatı’ndan doğan yükümlülüklerini yerine getirmesine de katkı sağlayacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön