27 / 04 / 2024

Turizmde umutlar Ramazan Bayramı’nda! Tatilciler en çok hangi bölgeleri tercih ediyor?

Turizmde umutlar Ramazan Bayramı’nda! Tatilciler en çok hangi bölgeleri tercih ediyor?

Kahramanmaraş merkezli depremler turizm sektörünü de olumsuz etkiledi. Hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlara yönelik yeni satış talepleri düşerken, umutlar bayram tatilinde. Ramazan Bayramı’nda tatil rezervasyonları ile birlikte sektörün yeniden hareketlenmesi bekleniyor.



Şubat ayında yaşadığımız deprem felaketinin toplum genelinde yarattığın travmadan henüz kurtulamadık. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkez olmak üzere Hatay, Diyarbakır, Malatya, Gaziantep, Urfa ve Adıyaman’ın da aralarında olduğu 11 şehrimizi derinden etkileyen ve büyük yıkımlara yol açan felaketlerin yaraları halen sarılmaya devam ediyor.

Yaşanan deprem felaketleri bir anda ülke gündemini değiştirirken, haliyle turizm sektörü de bundan olumsuz etkilendi. Tatilsepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, Kahramanmaraş depremlerinin turuzm sektörünü de etkilediğini belirtirken, Ramazan Bayramı ile birlikte sektörün yeniden hareketleneceğini ümit ediyor. Karayal, deprem sonrası Türkiye'ye yönelik tatil rezervasyonlarda hafif bir yavaşlama gözlendiğini kaydederek ancak bu durumun geçici olacağını ve sektörün yavaş yavaş hareketlenmeye başlayacağını öngörüyor.


Geri Dön