01 / 05 / 2024

Türk Akımı'nda İtalyan şirketle yapılan sözleşme feshedildi!

Türk Akımı'nda İtalyan şirketle yapılan sözleşme feshedildi!

Rus doğalgaz şirketi Gazprom'un boru hattı projesinin ilk aşamasını yapacak İtalyan Saipem şirketi ile imzaladığı sözleşmenin iptal edildiği bildirildi.



Rus doğalgaz şirketi Gazprom'un "Türk Akımı" boru hattı projesinin ilk aşamasını yapacak yüklenici İtalyan firması Saipem ile imzaladığı sözleşmenin iptal edildiği bildirildi.


Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Rusya'ya bağlı Başkurdistan'ın başkenti Ufa'da yapılan BRICS Zirvesi'nde yaptığı değerlendirmede, projenin ilk hattını yapacak İtalyan Saipem şirketi ile Gazprom'un South Stream Transport adlı şirketi arasında imzalanan sözleşmenin feshedildiğini kaydetti.


Başarıyla gelişmesi devam eden projenin kaderinin bu teknik konuya bağlı olmadığını dile getiren Novak, boru hattı inşaatıyla ilgili tarafların bir tarih belirlemediğini ve "ne kadar hızlı olursa o kadar iyi" düşüncesiyle hareket ettiklerini söyledi. 


South Stream Transport şirketinden yapılan açıklamada, "Türk Akımı" boru hattının ilk aşamasının inşaatına ilişkin birçok çalışma ve mali konulardaki anlaşmazlık nedeniyle Saipem şirketiyle 2014 yılında imzalanan sözleşmenin feshedildiğini duyurmuş, yakın zamanda muhtemel yüklenici şirketler ile görüşmelerin başlayacağını belirtilmişti.


AA


Geri Dön