27 / 04 / 2024

Türk ekonomisinde atılan olumlu adımlar yatırımcıların onayını aldı!

Türk ekonomisinde atılan olumlu adımlar yatırımcıların onayını aldı!

EBRD Bölgesel Başekonomisti Roger Kelly, "Türkiye'nin Ortodoks para politikalarına geçeceği vaadi ve bunun; önemli faiz artırımları, likidite ve kredinin sıkılaştırılması yoluyla yerine getirilmesi yatırımcıların onayını almıştır" dedi.



Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Bölgesel Başekonomisti Roger Kelly, Türkiye'nin Ortodoks para politikalarına geçiş vaadi yaptığını ve ardından buna dönük uygulamaları ile yatırımcıların güvenini kazandığını belirterek, "Türkiye'ye olan bu onay; sermaye girişindeki artış, kredi risk primi (CDS) ve devlet tahvili getirilerindeki düşüş ile ortaya konulmuştur" ifadesini kullandı.

Roger Kelly, son dönemde Türkiye'nin genel kabul gören istikrar sağlayıcı normalleşme adımlarının, ekonomi üzerindeki olumlu sonuçlarının görülmeye başlandığını belirterek, “Türkiye'nin Ortodoks para politikalarına geçmesi ve art arda önemli faiz artırımları, likidite ve kredinin sıkılaştırılması yoluyla yerine getirilmesi yatırımcılardan gerekli onayı almıştır” dedi.

Türk ekonomisinde atılan olumlu adımlar yatırımcıların onayını aldı!

Dunya.com’daki habere göre Türk ekonomisinde mevcut politika istikametinin sürdürülmesinin ilerleyen dönemde pek çok alana pozitif sonuçları olacağına dikkat çeken Kelly, şunları söyledi: "Eğer bu yeni yaklaşım devam ederse Merkez Bankası'nın kredibilitesi yükselecek, enflasyon beklentileri daha fazla sabitlenecektir. Bu gelişmeler, orta vadede enflasyonun düşürülmesine yardımcı olacak ve Merkez Bankası'nın rezervlerinin yeniden yükselmesini sağlayacaktır. Zaten bu durum şimdiden gerçekleşmeye başladı bile."

TÜRKİYE’NİN BÜYÜME TAHMİNİ ARTIRILACAK

Roger Kelly, Türk ekonomisinin bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,8 ile beklentilerin çok üzerinde bir büyüme elde ettiğini hatırlatarak, bu ayın sonunda yayımlanacak Bölgesel Ekonomik Görünüm Raporu kapsamında Türkiye'nin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edileceğini söyledi. Kelly, "Mayıs ayında yayınladığımız son tahminimizde, Türkiye'nin yüzde 2,5 oranında büyüyeceği öngörülmüştü. Bu tahmini yaklaşık 1 puan yukarı çıkaracağımızı tahmin ediyorum" ifadesini kullandı.

MALİ DURUMUNUZ ÇOK GÜÇLÜ

EBRD Bölgesel Başekonomisti Kelly, son dönemde TL'de değer kayıpları yaşanmasına rağmen Türk bankalarının, sermaye seviyeleri ve varlık kaliteleriyle iyi bir görünüm sergilediğine dikkat çekti.

Türkiye'nin mali görünümüne ilişkin değerlendirmeler yapan Kelly, "20 yıl önce finans sektöründe yapılan reformlar, sağlam bir bankacılık sektörünün ortaya çıkmasına neden oldu. Emsal ülkelere oranla daha düşük olan kamu borcu düzeyi ile Türkiye'nin mali durumu güçlüdür" şeklinde konuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön