27 / 04 / 2024

Türkiye'deki fon yatırımları büyüklüğü rekor kırdı! 514,8 milyar TL'nin yüzde 98,5'i yerli yatırımcıların!

Türkiye'deki fon yatırımları büyüklüğü rekor kırdı! 514,8 milyar TL'nin yüzde 98,5'i yerli yatırımcıların!

Türkiye'deki fon yatırım büyüklüğü rekor kırdı. 514,8 milyar Türk Lirası ile rekora koşan fon büyüklüğünün yüzde 98,5'ini yerli yatırımcıların portföyü meydana getirdi. İşte ayrıntılar...



Türkiye'de Kovid-19 salgını sonrası ivme kazanan fon yatırımları büyüklüğü 514,8 milyar Türk Lirası ile rekora imza atarken, bu tutarın yüzde 98,5'ini yerli yatırımcıların portföyü meydana getirdi. 

Küresel çapta yüksek enflasyon, resesyon, jeopolitik riskler ve henüz bitmeyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin endişeler ekonomilere dair belirsizliklerin gündemde kalmasına sebep oluyor. 

Türkiye deki fon yatırımları büyüklüğü rekor kırdı! 514,8 milyar TL nin yüzde 98,5 i yerli yatırımcıların! 

Bu durum, yatırımcıların tasarruflarını değerlendirirken karar alma mekanizmalarına da etki ederken, son senelerde klasik döviz ve altın yatırım anlayışının hisse senedi ve fonlara doğru kayması dikkatleri çekiyor. 

İşte fon yatırımları büyüklüğü ile ilgili detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön