03 / 05 / 2024

Türk emlak kralı Kasım Pırlant 1 milyon dolara boşandı!

 Türk emlak kralı Kasım Pırlant 1 milyon dolara boşandı!

ABD’de yaşayan “emlak kralı” Kasım Pırlant ile yazar eşi Tülay Pırlant boşandı. Çiftin imzaladığı protokole göre Tülay Pırlant, ortağı oldukları şirketlerdeki hisselerini 1 milyon dolar karşılığında Kasım Pırlant’a devredecek



İzmirli emlak kralı Kasım Pırlant ile yazar eşi Tülay Pırlant , Aramız uzun süredir bozuktu. Aile birliğimizi bir arada tutan tek evladımız Zafer'i ABD'de geçirdiği trafik kazasında kaybedince ayrılmaya karar verdik diyerek anlaşmalı boşanma davası açmıştı. Mahkeme, çifti boşadı ve aralarında yaptıkları protokolü onayladı. 


1985'te ABD'de evlendiler


Kasım Pırlant (57), 1973'te, eğitimini sürdürmek amacıyla İzmir'den ABD'ye gitti. Pırlant , henüz 18 yaşındayken gittiği ABD’de gayrimenkul alanında yaptığı yatırımlarla sayılı zenginler arasına girdi. İzmir'deki 3 alışveriş merkezinin sahibi olan Kasım Pırlant, ilk kitabı Rüzgârlı Şehir 2008 yılında Broken Angel ismiyle sinemaya uyarlanan yazar Tülay Pırlant ile 9 Aralık 1985'te ABD'de evlendi. Pırlant çiftinin bu birliktelikten, Kasım Zafer adını verdikleri bir oğulları oldu. Ancak ABD'deki Columbia College'de müzik eğitimi alan 24 yaşındaki Zafer Pırlant, geçtiğimiz 11 Şubat'ta ABD'nin Chicago kentinde meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitirdi. 


Ayrılık protokolü yaptılar 


Oğullarının ölümüyle yıkılan anne-baba Pırlantlar, geçtiğimiz Mayıs ayında boşanma kararı aldı. Eşiyle aralarında bir süreden beri ruhi ve fikri anlaşmazlıklar bulunduğunu öne süren Tülay Pırlant , Aile birliğimizi bir arada tutan tek evladımız Zafer'i kaybedince de boşanmaya karar verdik dedi. İzmir'in en tanınmış ailelerinden Pırlantlar’ın İstanbul'da açtıkları boşanma davalarının geçtiğimiz 12 Haziran'da görüldüğü ortaya çıktı.Tarafların aralarında yaptıkları protokolü aynen kabul eden mahkeme, Pırlant çiftini boşadı. 


Mahkeme kararı uyarınca Manisa'daki bir taşınmaz, taraflar adına yarı yarıya tapuya kaydedilecek.  İzmir  Konak'taki bir taşınmazın tapu kayıtları olduğu gibi kalacak. Tülay Pırlant, eşinin şirketlerindeki hisselerini 1 milyon dolar karşılığında Kasım Pırlant 'a devredecek. Kasım Pırlant , söz konusu 1 milyon doları ödeyene kadar olan sürede Tülay Pırlant 'a ayda 2 bin 250 TL nafaka ödeyecek. Tülay Pırlant, boşandıktan sonra da ayrıldığı eşinin soyadını kullanmaya devam edecek. Taraflar aynı zamanda ABD vatandaşı oldukları için mahkemenin vereceği karar bu ülke için de bağlayıcı olacak.


Vatan



Geri Dön