02 / 05 / 2024

Türk emlak piyasası tüm Ortadoğu’nun ilgisini çekiyor!

Türk emlak piyasası tüm Ortadoğu’nun ilgisini çekiyor!

Emlak Uzmanı Rodi Kayım, Türk emlak piyasasının sadece Arapların değil Çin’e kadar tüm Ortadoğu’nun ilgisini çektiğini belirtti...



Emlak Uzmanı Rodi Kayım, yabancı yatırımcıları Türkiye’den ev sahibi yapma konusunda çalışmalar yürütüyor. Kayım’a göre, Türk emlak piyasası sadece Arapların değil Çin’e kadar tüm Ortadoğu’nun ilgisini çekiyor...

Rodi Kayım son yıllarda İstanbul ve Türkiye’nin tatil bölgelerinden birçok Avrupalının ev sahibi olduğunu, hatta büyük projelere yatırım yaptığını belirtiyor. 

Türkiye’nin inşaat kalitesi ve görsellik olarak Avrupa seviyesinin üstünde olduğunu ifade eden Kayım, Türkiye'deki birçok konut projesinin Avrupalılar ve Ortadoğu hattı tarafından hayranlıkla izlendiğini belirtti. 

“BARIŞ PINARI HAREKATI ÖNÜMÜZÜ AÇAR”

Türk yatırımcıdaki ekonomik belirsizliğin de ortadan kalkacağını ileri süren Rodi Kayım, Türkiye’nin Suriye sınırındaki güvenlik çalışmalarının da başarılı sonuçlanacağını ve ortaya çıkan iklimin insanlara özgüven aşılayacağının altını çizdi.

“Barış Pınarı” harekatı sonrası ekonomide oluşacak düzelmenin yerli yatırımcıya da sirayet etmesini beklediklerini ifade eden Kayım, yabancı yatırımcıların önümüzdeki yaza doğru daha da hareketleneceğini söyledi.

“DEPREM KALİTEYİ ARTTIRDI”

İstanbul’un 1999 depremi sonrası gerek kentsel dönüşüm çalışmaları, gerekse oluşan bilinçle inşa edilen projeler sayesinde daha kaliteli bir mimariye kavuştuğunu belirten Kayım, kendini unutturmayan depremle birlikte kaçak müteahhitlerin piyasadan silindiğini, daha sağlam ve raylı sistemle daha güvenilir evlerin yapıldığını belirtti. 


Geri Dön