29 / 04 / 2024

türk emlak piyasası

türk emlak piyasası

Emlak Uzmanı Rodi Kayım, Türk emlak piyasasının sadece Arapların değil Çin’e kadar tüm Ortadoğu’nun ilgisini çektiğini belirtti...

Suriyeliler Türk emlak piyasasında al-sat yapmaya başladı!

Suriyeliler belki de Ortadoğu coğrafyasının ticareti en iyi bilen insanları. Bu özelliklerini Türk emlak piyasasında da konuşturdular ve ‘al-sat’ yapmaya başladılar. Türkiye’deki bankalara da 1.2 milyar TL getirdiler.

Türk emlak dünyasına 'kral' bir isim katılıyor!

Yabancılara mülk satışının önünü açan mütekabiliyet yasasının çıkmasının ardından Türkiye'de gayrimenkullere yönelik Arap ilgisi büyüyor.

Enflasyon emlak piyasasını nasıl etkiledi? Konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı mı? 

Konut fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Peki konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı mı? İşte emlak piyasasındaki son durum...

300 Türk’ü dolandırdığı iddia edilen emlakçı Cengiz Bayırlı'nın davasına FBI dahil oldu!

ABD’de 300 Türk’ü dolandırdığı iddia edilen Türk emlakçı Cengiz Bayırlı'nın davasına Amerikan Federal Soruşturma Bürosu da dahil oldu. 

Emlak piyasasındaki duyarlılık kötüleşiyor! Küresel bankalar daha fazla ofis kredisi kaybına hazırlanıyor!

Gündemden düşmeyen emlak piyasasındaki duyarlılık daha da kötüleşirken, küresel bankalar daha fazla ofis kredisi kaybına hazırlanıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Ticari emlak piyasasında batık krediler sorun yaratıyor! Birçok sektör etkilenecek!

Ticari emlak piyasasında yaşanan sorunlar son günlerde sık sık gündem oluyor. St. Louis'deki Toberman Becker Wealth'in ortağı Michael Becker konuya ilişkin açıklamasında batık kredilerin sektörü sorunlarla karşılaştıdığının altını çizdi.

Kademeli konut satışı emlak piyasasını nasıl etkileyecek? ATEM Başkanı Akçam açıkladı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam kademeli konut satışının emlak piyasasının nasıl etkileyeceğini Türkiye'nin ilk ve tek Emlak Haber Sitesi Emlakkulisi.com'a açıkladı. İşte ATEM Başkanı Akçam'ın o değerlendirmesi...

Altının kilogram fiyatı 2 milyon 48 bin 700 Türk Lirası'na kadar geriledi...

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı 2 milyon 48 bin 700 Türk Lirası'na kadar indi. İşte haberin detayları...

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Emlak piyasasında yatırım tercihleri değişti: Yeni gözde sosyal arsalar!

Konut fiyatlarının hızla yükselmesi emlak piyasasındaki yatırım araçlarının sıralamasını değiştirdi. Konut almakta zorlanan vatandaşlar, bütçelerini sosyal arsa projelerinde kullanıyor. Böylece hem zamandan hem de maddi kaynaklardan tasarruf etmiş oluyor.

İngiltere'de Türk yatırımcılar için konut projeleri yapılıyor! 25 yıl boyunca yıllık yüzde 10 kira garantili!

İngiltere, Türk vatandaşlarına banka ve borsaya alternatif bir yatırım aracı sunuyor.  Deutsche Bank, UBS gibi yatırım bankaları tarafından toplu olarak alınan özel emlak projelerinden artık perakende satış işlemleri de yapılmaya başlandı.

ABD’den ev alan 150 Türk dolandırıldı

Amerika’da bir Türk emlak yatırımcısının kurduğu şirketle aralarında Türk pilotların da bulunduğu 150 kişiyi dolandırdığı iddia edildi. C.B'ye ait şirketin üç buçuk yılda 30 milyon doların üzerinde satış yaptığı ortaya çıktı.

Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep!

İngiltere emlak sektörünün önde gelen şirketlerinden Barratt London lansmanında, Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep geldiği belirtildi. 

Bakan Ömer Bolat: Türk inşaat sektörü 430 milyar dolarlık hacme ulaştı!

Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni'nde konuşan Ticaret Bakanı Bolat, Türk inşaat sektörünün, bölgesinde lider ve küresel inşaat piyasasında önemli bir aktör konumuna geldiğini belirterek, 20 yılda 430 milyar dolarlık hacme ulaştığını söyledi.

ECB'den emlak piyasası analizi: Faiz artırımları risk yaratıyor! 

Avrupa Merkez Bankası(ECB) tarafından, Finansal İstikrar Raporu  yayımlandı ve veriler açıklandı. ECB, raporda sıkılaştırma ile beraber emlak piyasasında "fiyat düzeltme riskinin" yükseldiği uyarısını yaptı. İşte ayrıntılar...

türk emlak piyasası Haberi

türk emlak piyasası

Emlak Uzmanı Rodi Kayım, yabancı yatırımcıları Türkiye’den ev sahibi yapma konusunda çalışmalar yürütüyor. Kayım’a göre, Türk emlak piyasası sadece Arapların değil Çin’e kadar tüm Ortadoğu’nun ilgisini çekiyor...

Rodi Kayım son yıllarda İstanbul ve Türkiye’nin tatil bölgelerinden birçok Avrupalının ev sahibi olduğunu, hatta büyük projelere yatırım yaptığını belirtiyor. 

Türkiye’nin inşaat kalitesi ve görsellik olarak Avrupa seviyesinin üstünde olduğunu ifade eden Kayım, Türkiye'deki birçok konut projesinin Avrupalılar ve Ortadoğu hattı tarafından hayranlıkla izlendiğini belirtti. 

“BARIŞ PINARI HAREKATI ÖNÜMÜZÜ AÇAR”

Türk yatırımcıdaki ekonomik belirsizliğin de ortadan kalkacağını ileri süren Rodi Kayım, Türkiye’nin Suriye sınırındaki güvenlik çalışmalarının da başarılı sonuçlanacağını ve ortaya çıkan iklimin insanlara özgüven aşılayacağının altını çizdi.

“Barış Pınarı” harekatı sonrası ekonomide oluşacak düzelmenin yerli yatırımcıya da sirayet etmesini beklediklerini ifade eden Kayım, yabancı yatırımcıların önümüzdeki...