27 / 04 / 2024

Kademeli konut satışı emlak piyasasını nasıl etkileyecek? ATEM Başkanı Akçam açıkladı!

Kademeli konut satışı emlak piyasasını nasıl etkileyecek? ATEM Başkanı Akçam açıkladı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam kademeli konut satışının emlak piyasasının nasıl etkileyeceğini Türkiye'nin ilk ve tek Emlak Haber Sitesi Emlakkulisi.com'a açıkladı. İşte ATEM Başkanı Akçam'ın o değerlendirmesi...



Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam kademeli konut satışıyla ilgili  emlakkulisi.com'a önemli açıklamalarda bulundu. Tek seferde ev sahibi omanın zor olduğunu söyleyen Akçam sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok ülkesinde konut sorunu hala devam ettiğini açıkladı.  ''Ev sahibi olamamak, ev kiralayamamak ülkemizin çözüm bekleyen sorunları arasında. Sorunu çözmek için de gerek devlet kurumları gerekse özel kurumlar elini taşın altına sokuyor.'' diyen Akçam 2020’de Türkiye’de pandeminin baş göstermesi sonrasında tüm dünyayı saran küresel krizden dolayı konut sektörünün büyük darbe aldığını belirtti.

İNŞAAT MALİYETLERİNDEKİ ARTIŞ FİYATLARI ETKİLİYOR

ATEM Başkanı Hakan Akçam vatandaşın konut sahibi olmasını engelleyen faktörleri şöyle sıraladı: ''İnşaat maliyetlerinin artması, ev fiyatlarının bir anda büyük artış göstermesi, bankaların ev kredisi faiz oranını yükseltmesi, verilen kredi miktarının düşmesi gibi birçok etken ev sahibi olmayı engelliyor.'' dedi. 

Kademeli konut satışı emlak piyasasını nasıl etkileyecek? ATEM Başkanı Akçam açıkladı! 

KADEMELİ KONUT SATIŞI  İLE DAR GELİRLİ EV SAHİBİ OLABİLECEK Mİ?

Akçam Kademeli konut satışının piyasasına etkisini şu sözlerle açıkladı: ''Son süreçte de konuşulan çözüm önerilerinden biri kademeli konut satışı. Bu modele göre ise önce arsa payı satılıyor.Arsa payından kazanılan para ile de inşaatın maliyetleri karşılanıyor, daha sonra ise evler satılıyor.

Birkaç büyük firma bu modeli uygulamaya başladı, işe yarayıp yaramayacağını ise süreç gösterecek.  Fakat kademeli konut satışı modelini incelediğimizde aylık taksit oranlarının bir hayli yüksek çıktığını görüyoruz. Bu modelle dar gelirlinin ev sahibi olması yine çok zor.

Kademeli konut satışı emlak piyasasını nasıl etkileyecek? ATEM Başkanı Akçam açıkladı! 

KONUT SATIŞINDAKİ KİLİT KIRILMALI

Konut satışındaki kilidi kırmak için akılcı her yöntem denenebilir ama önemli olan dar gelirlinin de ev almasını sağlayabilmek. Kademeli konut satışı modelinde de gördüğümüz gibi en büyük sorun inşaat maliyetlerinin karşılanamaması ya da maliyetlerin çok yüksek olması. Her zaman buna vurgu yapıyoruz, öncelikle inşaat maliyetlerini düşürmeliyiz ve yerli üreticilere öncelik vermeliyiz. '' dedi. 

ATEM Başkanı Akçam: Olası depremler için kentsel dönüşüm süreci hızlandırılmalı!

Konut alım-satım ve kiralamada dikkat! Yetki Belgesi olmayan emlakçılarla çalışmayın!

ATEM Başkanı Akçam ev sahiplerini uyardı! Kira beyannamesi vermeyen yandı!

Geri Dön