28 / 04 / 2024

Türk futbol tarihinin en pahalı takımı Galatasaray oldu!

Türk futbol tarihinin en pahalı takımı Galatasaray oldu!

Yaz transfer sezonu devam ederken son 10 günde yapılan transfer ataklarından sonra Süper Lig’in kadro değeri, 1 milyar euroya dayanarak rekor kırdı. Kadro değeri 215.98 milyon euroya ulaşan Galatasaray da “Türk futbol tarihinin en pahalı takımı” olarak zirveye oturdu.



Türk futbolu, transfer konusunda en sıcak yazlarından birini yaşıyor. Bir önceki transfer sezonu, transfer haberleri yerine transfer balonlarıyla geçmişti. Ancak 26 Haziran tarihinde başlayan ve 15 Eylül tarihine kadar devam edecek olan bu yaz sezonunda transfer bombası peş peşe patlıyor.

dunya.com’un haberine göre, Fenerbahçe, Ajax’tan bedelsiz Dusan Tadic’i renklerine bağladı. Öte yandan, Mario Icardi dört senede dört taksitte PSG’ye ödenecek 10 milyon euro bonservis bedeli karşılığında tekrar sarı kırmızı formayı terletecek. Bunun yanı sıra, Galatasaray, Crystal Palace’ın sembol ismi Wifred Zaha’ya da imza attırdı. Öte yandan, son transfer bombasını Ante Rabic’i AC Milan’dan bedelsiz bir şekilde satın alan Beşiktaş oldu. 29 yaşındaki kanat oyuncusu, Kartal’a attığı iki senelik imza karşılığı senelik 2.5 milyon Euro kazanacak.

Türk futbol tarihinin en pahalı takımı Galatasaray oldu!

Futbola ilişkin istatistikler paylaşan Alman tabanlı internet sitesi Transfermakt’a göre, son transferlerden sonra Süper Lig’de ilkler yaşandı. Bu kapsamda, ilk olarak Süper Lig’in 20 takımının kadro değeri 1 milyar euroya erişti. Toplam 967.19 milyon euroluk listenin tepesinde Galatasaray, dibinde ise Rizespor yer aldı. Ayrıca, listedeki İstanbul takımlarının kadro değerlerinde de adeta uçurum var.

EN PAHALI TAKIM GALATASARAY

İlk 10’daki İstanbul takımlarının toplam kadro değeri 546.33 milyon euro olarak kayıtlara geçti. Diğer taraftan, 2’nci 10’daki dört İstanbul takımının kadro bedeli sadece 58.76 milyon euro olarak kaydedildi. 2024 kadrosuna Angelino, Halil Dervişoğlu ve Cedric Bakambu’yu da kadrosuna katan Galatasaray, yeni bir rekor daha kırarak Türk futbol tarihinin en pahalı takımı oldu. Galatasaray, son Avrupa şampiyonu Sevilla’yı (210.35 milyon euro) geride bıraktı.

Türk futbol tarihinin en pahalı takımı Galatasaray oldu!

LİGİN EN PAHALI FUTBOLCUSU ZANİOLO

Bununla birlikte, Süper Lig’in en pahalı futbolcular listesinin ilk 3’üne Galatasaraylılar oturdu. Nicolo Zaniolo, 27 milyon euro ile listenin ilk sırasında yer alırken, onu 22 milyon euro ile Wilfried Zaha ve 19 milyon euro ile Mauro Icardi takip etti.

SSK, Bağ-Kur, 4A ve 4B’liere son dakika yüzde 25 ek ödeme müjdesi! İşte ödenecek tutarlar!  

Gıda ürünlerine sürpriz indirim kararı! Bugün resmen başladı! Aklınızı başınızdan alacak!

Asgari ücretli ve emekliler dikkat! Vergi sisteminde yeni düzenleme mi geliyor?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön