27 / 04 / 2024

Galatarasay Türk futbol tarihinin rekorunu kırdı! 2023-2024 sezonunda 218 milyon avro gelir geldi etti!  

Galatarasay Türk futbol tarihinin rekorunu kırdı! 2023-2024 sezonunda 218 milyon avro gelir geldi etti!  

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, 2023-2024 sezonu için 218 milyon avro gelir elde ettiklerini açıkladı. Timur, bu gelirle Türk futbol tarihinin rekorunu kırdıklarını söyledi.



Timur, Galatasaray’ın İstanbul Kemerburgaz'da yapımı süren Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen eylül ayı pan kurulu toplantısında futbol takımına yönelik sunum gerçekleştirdi.

Yıllara göre sarı-kırmızılı takımın kıyaslamalı transfer harcamaları ve gelir-gider dengesine ilişkin veriler paylaşan Timur, "Bu sezonki kadromuzun yaş ortalaması 25,9 olarak gerçekleşti. Son derece genç bir kadro kurduk. En yaşlı oyuncularımız 32 yaşındaki Cedric Bakambu ve Günay Güvenç oldu. Transfer ettiğimiz Hakim Ziyech, önceki sezon ara transferde evraklar yetişmediği için son dakika Paris Saint Germain'e gidemedi. Zaha'ya bir yıl önce 70 milyon avro bonservis ücreti veriliyordu. Ndombele, 62 milyon avroya ve ayrıca Sanchez ise 42 milyon avroya Tottenham'a gitti. Ndombele, Tottenham tarihinin en fazla ücret ödediği transferiydi” dedi.

Galatarasay Türk futbol tarihinin rekorunu kırdı! 2023-2024 sezonunda 218 milyon avro gelir geldi etti!  

'NET ÜCRET GİDERLERİ, 49,1 MİLYON AVRO'

Bu sezon kurdukları kadronun kalitesinin altını çizen Erden Timur, "Bu sezonki net ücret giderleri, 49,1 milyon avro olarak gerçekleşti. Bunda sponsorluk katkısı da bulunuyor. Sponsorlukları çıkardığımız zaman maaş bütçesinin Galatasaray'a maliyeti 39,1 milyon avroya iniyor. Bugüne kadarki en fazla yıldız oyuncuyla kurulan takımlardan bir tanesi olarak tarihe geçtik. Herkesin anımsadığı Drogba, Sneijder ve Melo'lu dönemdir. Türk futbol tarihinde ilk defa bu şekilde bir kadro kuruldu. Bu sezon kadromuzda 13 Drogba, Sneijder, Melo ayarında futbolcumuz bulunuyor. Seviye ve beklenti o kadar arttı ki Ndombele geldiğinde 'Yani' denildi. Fakat bu oyuncu önceki sezon Napoli şampiyon olurken 40 maça çıkmıştı” şeklinde konuştu.

Galatarasay Türk futbol tarihinin rekorunu kırdı! 2023-2024 sezonunda 218 milyon avro gelir geldi etti!  

'GELİRİMİZ 218 MİLYON AVRO'

Sportif AŞ Başkan Vekili Timur, Galatasaray’ın bu sezon 200 milyon avro geliri geçtiğini söyledi.

Yayın gelirinin önceki senelere göre çok büyük oranda düştüğüne vurgu yapan Timur, "Bu sezonki gelirimiz 218 milyon avro olarak kayıtlara geçti. Bunun çok önemli bir bölümü gerçekleşti. Bu tarihin en fazla geliridir. Geçen sezon gelirimiz 79,9 milyon avroydu. Bu 218 milyon avroya giden iş, yayın geliri bu kadar inerken gerçekleştirildi. Bu sezonki futbolcu maaş gideri, toplam gelirimizin yüzde 22,5 olarak gerçekleşti. Bu gelişme de tarihin en düşük seviyesidir. Bunun içinde oyuncular için olan sponsorluk bulunmuyor” diye konuştu.

Türkiye, telefona en çok para ödeyen ülke oldu!

11 Eylül-15 Eylül tarihlerinde borsada en çok kazandıran ve kaybettirenler belli oldu!

Bakan Tunç açıkladı! Zorunlu arabuluculuk uygulamasına iki haftada rekor başvuru!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön