06 / 05 / 2024

Türk gayrimenkul sektörü Arap yatırımcılardan yoğun ilgi gördü!

Türk gayrimenkul sektörü Arap yatırımcılardan yoğun ilgi gördü!

SABAH, gayrimenkul sektörünün aktörlerini özel bir organizasyonla buluşturdu. Etkinliğe katılan işadamları, "Türkiye, Fransa MIPIM ve Dubai Cityscape gibi büyük bir organizasyona imza atmalı " dedi...



SABAH, gayrimenkul sektörünün aktörlerini özel bir organizasyonla buluşturdu. Etkinliğe katılan işadamları, "Türkiye, Fransa MIPIM ve Dubai Cityscape gibi büyük bir organizasyona imza atmalı" dedi.



Türk gayrimenkul sektörünün dev oyuncuları, SABAH'ın düzenlediği özel bir organizasyonla Dubai'de bir araya geldi. Ev sahibi Birleşik Arap Emirlikleri'nden sonra fuarın en büyük katılımcısı olan Türk firmaları, Cityscape Fuarı'ndan oldukça memnun olduklarını belirterek, "Sektörün yurtdışına tanıtımının sağlanması için Türkiye'nin de bu ölçekte organizasyonlara ihtiyacı var" dedi. Dünyanın ilk 7 yıldızlı oteli Burj al Arab'da gerçekleşen buluşmada, fuarı değerlendiren inşaatın patronları, Cityscape'in bu yıl daha hareketli geçtiğini vurguladı. 


SICAK SATIŞ YAPTIK 

Mütekabiliyet Yasası sonrası Türkiye'den gayrimenkul alan Körfez yatırımcılar, Türk firmalarının da yüzünü güldürdü. Arap yatırımcılardan yoğun talep alan şirketler, fuarda da sıcak satış fırsatı yakaladı. Buluşmaya katılan patronlar, fuarda hem bireysel satış yaptıklarını hem de yeni yatırımlar için görüşmelerde bulundukları bilgisini verdi. Patronlar, "Burada sıcak satış yapıp, talep topladık. Yaptığımız görüşmeleri İstanbul'a taşıyacağız. Bireysel ve kurumsal yatırımcıları İstanbul'da ağırlayıp hem projelerimizi gezdireceğiz hem de İstanbul'u tanıtacağız" açıklamasında bulundu. 


ŞOV YAPIYORLAR 

Cityscape'in verimli geçtiğini vurgulayan emlak patronları, Türkiye'nin de gayrimenkul potansiyelini yükseltebilmek için bu tip organizasyonlara ihtiyacı olduğunu söyledi. Türkiye'nin de Fransa'da düzenlenen MIPIM ve Dubai'deki Cityscape gibi etkili gayrimenkul buluşmalarına imza atması gerektiğini vurgulayan patronlar, "Bu iki organizasyona Türk gayrimenkul sektörü büyük ilgi gösteriyor. Yüksek oranlarda katılım sağlanırken bir anlamda şov yapılıyor. Dubai'deki fuara Türk firmaları katılmasaydı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin firmaları yalnız kalacaktı. Türkiye bu etkinliğini organizasyonlarıyla da göstermeli" yorumunu yaptı. 


DEVLER KATILDI

Sabah'ın düzenlediği organizasyona Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Barış Dumankaya, Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Eroğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Eroğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdem Eroğlu, Servet GYO Genel Müdürü Mahmut Çelik, DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, DKY İnşaat Genel Müdürü Ersagun Şimşek, DKY İnşaat İş Geliştirme Uzmanı Aykut Dumankaya ve Inanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan katıldı.


KAMU DESTEĞİ ŞART

Türkiye'de etkin bir fuarın düzenlenmesi için kamunun da desteğine ihtiyaç olduğunu ifade eden patronlar, "Eğer kamu fuarları desteklerse hem Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlar hem de gelen yabancı yatırımcı sayesinde döviz girer. Sadece yatırımcı olarak değil, fuarı gezmeye gelen bir yabancı bile harcamalarıyla ülkeye döviz girmesini sağlar" diye konuştular.


Seda Tabak/ Sabah 


Geri Dön