28 / 04 / 2024

Türk hastanelerinin maliyeti mecliste!

Türk hastanelerinin maliyeti mecliste!

Yurtdışında bulunan Türk hastanelerinin maliyeti ve pandemi sürecinde bu hastanelere gönderilen tıbbi malzemeler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, yurtdışında bulunan Türk hastanelerinin maliyetine ve pandemi sürecinde bu hastanelere gönderilen tıbbi malzemelere ilişkin soru önergesi verdi. Öztürk, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Öztürk, ''Aşağıdaki sorularımın Anayasanın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 96. Maddeleri gereğince Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Türk hastanelerinin maliyeti mecliste!

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'ün soruları:
1- Türkiye'nin hangi ülkede, kaç hastanesi bulunmaktadır?

2- Bu hastanelerin yapımı için ne kadar harcama yapılmıştır?

3- Hastanelerin yapımını Türk müteahhitler mi üstlenmiştir? Hangi ülkede, hangi firma hastane yapım işini üstlenmiştir? Bu firmalara ne kadar ödeme yapılmıştır? Bahsi geçen hastanelerde de yüklenici firmaya garanti ödemesi yapılmakta midir?

4- Yurtdışında yapımı devam eden hastane bulunmakta midir? Yeni hastane yapılması planınız bulunmakta midir?

5- Türkiye'nin yurtdışındaki hastanelerinde kaç sağlık personeli hizmet vermektedir? Bakanlığınız bu hastanelerde çalışmak üzere kaç sağlık personelimizi görevlendirmiştir? Bu hastanelerin personel giderleri Türkiye tarafından mı karşılanmaktadır?

6- Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, yurtdışında TİKA tarafından yapılan hastaneleri kaç yıl süreyle işletecektir? İşletme süresi sonunda hastaneler ilgili ülkeye bedelsiz olarak mı, bedeli mukabili mi devredilecektir? Yurtdışında yapılan hastanelerin işletme giderleri Türkiye tarafından mı karşılanmaktadır? Giderler ülkemiz tarafından karşılanıyorsa, hastanelerin bulunduğu ülke bazında yıllık ne kadar ödeme yapılmaktadır? Bu kapsamda yapılan giderlerin toplam tutarı ne kadardır? Bu ülkelerde yapılan sağlık harcamaları ve diğer giderler Bakanlığınız bütçesinden mi karşılanmaktadır? COVİD 19 salgınının başladığı tarihten itibaren hangi ülkeye, ne kadar yardım malzemesi gönderilmiştir? Bu yardımlar hangi kurumlar aracılığıyla yapılmıştır? Yardımların kapsamı nedir? Tıbbi malzeme yardımı yanında, nakdi yardımda da bulunulmuş mudur? Türkiye'nin yurtdışında bulunan hastanelerine ne kadar COVİD 19 test kiti gönderilmiştir? Bu hastanelere aşı yardımında da bulunulmuş mudur? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com
 


Geri Dön