27 / 04 / 2024

75. Yıl Türk Dünyası Parkı projesinde imzalar atıldı!

75. Yıl Türk Dünyası Parkı projesinde imzalar atıldı!

Çiğli’nin en büyük ve prestijli park ve rekreasyon alanlarından biri olacak 75. Yıl Türk Dünyası Parkı’nın yapım çalışmaları 15 gün içinde başlayacak. Yaklaşık 5 milyon liralık maliyeti olan parkın bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor.




Hafriyat çalışmaları geçtiğimiz haftalarda tamamlanan Egekent girişindeki parkın, yapım ihalesini kazanan üstlenici firmayla sözleşme imzalandı. Proje yapım sözleşmesi, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ve ihaleyi kazanan STY İnşaat şirketinin Üst Yapı Sorumlusu Eyüp Karayiğit tarafından başkanlık makamında imzalandı. Çiğli’nin en büyük ve prestijli park ve rekreasyon alanlarından biri olacak 75. Yıl Türk Dünyası Parkı’nın yapım çalışmaları 15 gün içinde başlayacak. Yaklaşık 5 milyon liralık maliyeti olan parkın bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor.



Çiğli’nin en prestijli parkı



Egekent girişinde 30 bin metrekarelik eğimli alanda 1994 yılında sadece ağaç dikimi yapılarak halkın hizmetine sunulan 75. Yıl Türk Dünyası Parkı yeniden revize edildi. Mevcut alan, çok amaçlı alanlar ile kafeteryanın bulunduğu modern bir yapıya kavuşturuluyor. Park ve rekreasyon alanının 15 bin metrekarelik kısmı yeşil alan olarak bırakılacak. Alanda ayrıca çeşitli etkinliklerin yapılabileceği kulis ve soyunma odalarının da bulunduğu bin 500 kişilik adet amfi tiyatro ve 855 metrekarelik Türk Dünyası Meydanı, 6 kademeli kaskatlı havuz, kent arşivi müzesinin de bulunacağı iki katlı kafeterya, engelli çocuklar için ayrı olmak üzere farklı yerlerde çocuk oyun alanları yapılacak.



Ödüllü proje uygulanacak



Çiğli Belediyesi ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’ işbirliğiyle açılan yarışmada birinci olan projenin uygulanacağı park ve rekreasyon alanında engelli, yaşlı ve bebek arabaları için farklı yükseklikte iki adet asansör bulunacak. Asansör etrafına ayrıca manzara seyretmek amacıyla da 2 seyir kulesi yapılacak. Spor yapmak isteyenler için 2 adet tenis kortu, basketbol ve voleybol sahaları da projede yer buldu. Piknik yapmayı tercih edenler için 2 bin 500 metrekarelik alanda, 270 kişinin aynı anda yararlanabileceği büfe, barbekü, lavaboların bulunduğu piknik alanı planlandı. Projede ayrıca 5’i engelli olmak üzere 100 aracın park edebileceği otopark da barındırıyor.



Sosyal donatı alanı yapımına hız verildi



Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Çiğli’de sosyal donatı alanları yapımına ağırlık verdiklerini belirterek, imzalanan sözleşmeyle Çiğli’nin en büyük rekreasyon alanını yapacaklarını söyledi. Halkın bu konuda ciddi talebi olduğunu vurgulayan ve bu talepleri de karşılamak istediklerini belirten Başkan Solak, bir yılda tamamlanacak projenin aynı zamanda istihdam yaratacağına da dikkat çekti. Projenin sonraki aşamada büyütülebilme olasılığına dikkat çeken Başkan Solak şöyle konuştu; “Çiğlimize çok sayıda park ve rekreasyon alanı yapmak istiyoruz. Akvaryumlu Deniz Kafe ve Deniz parkımızı tamamladık. Evka 2’de Pelikan Kafe’nin inşaatı devam ediyor. Egekent girişindeki 75. Yıl Türk Dünyası Parkı’nın da tamamlanmasıyla Çiğli’de ciddi oranda sosyal donatı alanı eksikliğini kapatmış oluyoruz” diye konuştu.


Ege'de Bugün




Geri Dön