29 / 04 / 2024

Evka 2 Sosyal Tesisi'nin yapımına başlandı!

 Evka 2 Sosyal Tesisi'nin yapımına başlandı!

Akvaryumlu Deniz Kafe, Çiğli Deniz Park ile yapımı devam eden 75. Yıl Türk Dünyası Parkı'nın ardından Çiğli Belediyesi bir diğer önemli prestij projesi olan Evka 2 Sosyal Tesisi - Pelikan Kafe'nin ihalesi tamamladı...




Eylül ayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılması planlanan Akvaryumlu Deniz Kafe, Çiğli Deniz Park ile yapımı devam eden 75. Yıl Türk Dünyası Parkı'nın ardından Çiğli Belediyesi bir diğer önemli prestij projesi olan Evka 2 Sosyal Tesisi - Pelikan Kafe'nin ihalesi tamamladı. Evka 2'de yıkılan eski Pelikan Kafe'nin yerine yapılacak, modern mimariyle tasarımlanmış yeni tesis 1 milyon 780 bin liraya mal olacak. Tesisin inşaat alanı ise 2 bin 800 metrekare olacak. Kompozit malzemelerin kullanıldığı, ahşap, granit ve cam malzemelerin uyumuyla şık bir mekan olarak hizmet verecek tesis bölge halkının sosyal anlamda önemli bir ihtiyacını giderecek. 


Çok amaçlı bina Toplam 3 kat ve teras katı bulunacak çok amaçlı kafeteryada aynı zamanda düğünlerin de yapılabileceği bir salon projelendirildi. 

Yapılacak binada açılır kapanır camlı teras balkon aynı zamanda kafeterya olarak hizmet verecek. Öte yandan binada internet kullanıcıları için internet kafe de bulunacak. 


Prestij mekanları Çiğli'nin modern mimari ile tasarımlanmış projelerle çehresinin değiştiğini belirten Başkan Metin Solak, çeşitli mahallelerine böyle prestij projeleri yapmaya devam edeceklerini söyledi. Başkan Solak, Pelikan Kafe olarak bilinen tesisin tamamlanmasıyla Evka2 Mahallesi'nde önemli bir sosyal ihtiyaca cevap verileceğini söyledi. Hem kafetaıya, hem internet kafe hem de düğün salonu gibi işlevleri bulanacak projenin bölge halkı tarafından büyük hevesle beklendiğini belirten Solak şöyle konuştu: "Bölgede yaşayan başta gençler ve kadınlarımızdan olmak üzere bu tesisi biran önce yapmamız için büyük talep geliyordu. Biz de kısa sürede projemizi hazırladık. Başta imar düzenlemeleri olmak üzere tüm işlemleri çok hızlandırdık. Çok amaçlı olacak kafenin ihalesini de geçtiğimiz günlerde tamamladık. 8 ay içinde projeyi tamamlamayı planlıyoruz. 

Halkımıza şimdiden hayırlı uğurlu olsun." 


Ege Telgraf


Geri Dön