29 / 04 / 2024

Türk Hava Yolları, Katanya'ya ilk seferini gerçekleştirdi!

Türk Hava Yolları, Katanya'ya ilk seferini gerçekleştirdi!

Türk Hava Yolları, sefer yaptığı merkezlere bir yenisini daha ekledi. THY, İtalya’da 8. uçuş noktası olarak belirlediği Sicilya adasının Katanya kenti için seferlerine bugün başladı.



Türk Hava Yolları (THY), İtalya’da 8. uçuş noktası olarak belirlediği Sicilya adasının Katanya kenti için seferlerine bugün başladı.


Dünyada en çok noktaya uçan havayolu unvanına sahip THY, sefer yaptığı merkezlere bir yenisini daha ekledi.


İtalya’da başkent Roma, Milano, Venedik, Bologna, Cenova, Napoli ve Torino’ya uçan THY, bu sabah İstanbul’dan yapılan ilk seferle Sicilya adasının doğusundaki Katanya kentini de uçuş ağına dahil etti. THY, Katanya seferleri ile uçuş yaptığı destinasyon sayısını İtalya’da 8’e, toplamda ise 251’e çıkardı.


Fontanarossa havalimanında AA muhabirine açıklama yapan Türk Hava Yolları Roma Müdürü Yurdagül Altınöz, ilk sefer dolayısıyla havaalanında uçaklarının su köprüsüyle karşılandığını belirtirken, geçen hafta meydana gelen Soma’daki maden faciası nedeniyle ilk sefere yönelik herhangi bir başka kutlama programının yapılmadığını ifade etti.


THY’den yapılan açıklamada, İstanbul-Katanya seferlerinin bugünden itibaren pazartesi, çarşamba, cuma ve pazar olmak üzere haftada 4 gün yapılacağı bildirildi.


THY, 26 Haziran’dan itibaren de yine hafta 4 gün olmak üzere Pisa kentine seferler gerçekleştirecek.


AA


Geri Dön