Türk inşaat şirketleri İsrail’de önemli işler yapıyor!
Haaretz’de Türk inşaat sektörünü ele alan bir makale kaleme alındı. Yazıda Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecine girdiği belirtilirken Türk inşaat şirketlerinin İsrail’de önemli işler yaptıkları vurgulandı.
İsrail’in önemli yayın kuruluşlarından Haaretz’de Türk inşaat sektörünü ele alan bir makale kaleme alındı. Yazıda Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecine girdiği belirtilirken Türk inşaat şirketlerinin İsrail’de önemli işler yaptıkları vurgulandı.
İşte Haaretz’de yer alan ‘Türkler geri döndü, Tel Aviv’in kulelerin yarısını yapıyorlar’ başlıklı makale:
Tel Aviv’in Yigal Allon Caddesi’ne büyük bir binanın 35. Katından bakan iki adam şehrin haritasını çıkarıyor. Bu Ayalon otobanının yakınlarında son zamanlarında ortaya çıkan bir sektör gibi olmaya başladı.
Azrieli Sarona bölgesini gösteren bir adam “Biz buraya yapıyoruz, ve de buraya” diyor.
Konuşan kişi Yılmazlar’ın sahibi Ahmet Arık. Şirketin İsrail’deki temsilcisi Nisim Gayus’la konuşuyor. Şu an yaptıkları binanın 35. Katındalar. İki hafta içinde bu bina 40 kata ulaşacak.
Yılmazlar Tel Aviv’deki büyük katlı projelerin neredeyse yarısını yapıyorlar. Şirketin İsrail’de 1200 işçisi var. İşçilerin hepsi Türk.
Şirket İsrail’de aldığı işleri taşeronlara veriyor. Bunlar arasında Electra, Danya Cebus ve Ashtrom gibi firmalar var. Ahmet Arık İsrail’de iş yapmakla ilgili şu düşünceleri paylaşıyor, “ Yabancı bir şirket olarak İsrail’de iş yapmanın zorlukları var. Bunlardan en önemlisi vergi. İşçi başına daha her ay 1000 dolar ödüyoruz. Bürokrasi de çok karmaşık.”
Gayus ise Arık’a destek olarak şöyle söylüyor: Hükümetin yabancı işçiler üzerinden aldığı vergiyi düşürmesi lazım. Bu otomatik olarak apartman fiyatlarına da yansıyacak. Türklerin İsrail’de büyük inşaatlar yapmalarının tarihi 1996 yılına kadar dayanıyor.
2003 yılında İsrail’in Türk inşaat firmalarına verdiği geniş izinlerle ilişkiler pekişti. İsrail o dönemlerde Türk tanklarının modernizasyonlarını yapıyordu.
Hürriyet
Haber Akşam gazetesinde şu şekilde yer aldı;
İsrail'in önemli yayın kuruluşlarından Haaretz’de Türk inşaat sektörünü ele alan bir makale kaleme alındı. Yazıda Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecine girdiği belirtilirken Türk inşaat şirketlerinin İsrail’de önemli işler yaptıkları vurgulandı. Haaretz’de yer alan ‘Türkler geri döndü, Tel Aviv’in kulelerin yarısını yapıyorlar’ başlıklı makalede özetle şöyle denildi: "Tel Aviv’in Yigal Allon Caddesi’ne büyük bir binanın 35. katından bakan iki adam şehrin haritasını çıkarıyor. Bu Ayalon Otobanı'nın yakınlarında son zamanlarında ortaya çıkan bir sektör gibi olmaya başladı. Azrieli Sarona bölgesini gösteren bir adam 'Biz buraya yapıyoruz ve de buraya' diyor. Konuşan kişi Yılmazlar’ın sahibi Ahmet Arık. Şirketin İsrail’deki temsilcisi Nisim Gayus’la konuşuyor. Şu an yaptıkları binanın 35. katındalar. İki hafta içinde bu bina 40 kata ulaşacak.
1.200 işçisi var
Yılmazlar Tel Aviv’deki büyük katlı projelerin neredeyse yarısını yapıyor. Şirketin İsrail’de bin 200 işçisi var. İşçilerin hepsi Türk. Ahmet Arık İsrail’de iş yapmakla ilgili şu düşünceleri paylaşıyor: "İşçi başına her ay 1.000 dolar ödüyoruz. Bürokrasi de çok karmaşık."
Akşam
Haber Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...
Mavi Marmara saldırısından sonra gerilen Türkiye-İsrail ilişkilerinde bir döneme giriliyor. İki ülke arasındaki normalleşme inşaat sektörüne yansıdı. Türk inşaat şirketleri İsrail'deki projelerine geri döndü.
Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşme sürecine girmesiyle, Türk inşaatçıların önü açıldı.İsrail'in önemli yayın kuruluşlarından Haaretz'de Türk inşaat sektörünü ele alan bir makale kaleme alındı. Yazıda Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin hızla normale döndüğü belirtilirken Türk inşaat şirketlerinin İsrail'de önemli işler yaptıkları vurgulandı. 'Türkler geri döndü, Tel Aviv'in kulelerin yarısını yapıyorlar' başlığıyla yayınlanan makale, "Tel Aviv'in Yigal Allon Caddesi'ne büyük bir binanın 35. katından bakan iki adam şehrin haritasını çıkarıyor. Bu Ayalon otobanının yakınlarında son zamanlarında ortaya çıkan bir sektör gibi olmaya başladı. Azrieli Sarona bölgesini gösteren bir adam 'Biz buraya yapıyoruz ve de buraya' diyor. Konuşan kişi Yılmazlar'ın CEO'su Ahmet Arık... Şirketin İsrail'deki temsilcisi Nişim Gayus'la konuşuyor. Şu an yaptıkları binanın 35. katındalar. İki hafta içinde bu bina 40 kata ulaşacak" ifadeleri kullanıldı. Makalenin devamında ise Yılmazlar İnşaat'ın İsrail'de yaptığı işlerden bahsedildi. Haaretz'de yayınlanan yazıda "Yılmazlar Tel Aviv'deki büyük katlı projelerin neredeyse yarısını yapıyorlar. Şirketin İsrail'de 1200 işçisi var" denildi.
Yeni Yüzyıl
Haber Meydan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...
İsrail'in en önemli gazetelerinden Haaretz, Türk inşaat sektörünü ele alan bir makale yayınladı. Makalede Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecine girdiği belirtildi ve Türk inşaat şirketlerinin İsrail'de önemli işler yaptıkları vurgulandı. Makaleye, 'Türkler geri döndü. Tel Aviv'in kulelerinin yansım Türkler yapıyor' başlığı atıldı. Habere göre 2003 yılında İsrail'in Türk inşaat firmalarına verdiği geniş izinlerle ilişkiler pekişti. İsrail o dönemlerde Türk tanklarının modernizasyonlarını yapıyordu.
Meydan
Haber Yurt Gazetesi'ne şu şekilde yer aldı...
İsrail önemli yayın kuruluşlarından Haaretz'de Türk inşaat sektörünü ele alan bir makale yayınlandı. Yazıda Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecine girdiği belirtilirken Türk inşaat şirketlerinin İsrail'de önemli işler yaptıkları belirtildi. Haaretz'de yer alan Türkler geri döndü, Tel Aviv'in kulelerin yarısını yapıyorlar' başlıklı makalede, Türk şirketlerinin İsrail'de aldığı işleri taşeronlara verdikleri, bu şirketler arasında Electra, Danya Cebus ve Ashtrom gibi firmalar bulunduğu belirtiliyor. Türklerin İsrail'de büyük inşaatlar yapmalarını tarihi 1996 yılına kadar dayanıyor. 2003 yılında İsrail'in Türk inşaat firmalarına verdiği geniş izinlerle ilişkiler pekişti. İsrail o dönemlerde Türk tanklarının modernizasyonlarını yapıyordu. Fikirtepe'de fiyatlar artık dolara döndü.
Yurt Gazetesi