02 / 05 / 2024

TÜRK-İŞ: yoksulluk sınırı 33 bin 752 TL!

TÜRK-İŞ: yoksulluk sınırı 33 bin 752 TL!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), bu yılın Mayıs ayına ait açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı.



Ekonomim'de yer alan detaylara göre, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), bu yılın Mayıs ayına ait açlık ve yoksulluk sınırı verilerini duyurdu.

Verilere göre 4 kişilik bir ailenin dengeli, sağlıklı ve yeterli beslenebilmesi için gerçekleştirmesi gereken aylık gıda harcaması tutarını kapsayan açlık sınırı 10 bin 362,01 liraya, gıda harcaması ile konut (kira, elektrik, su, yakıt), giyim,  ulaşım, sağlık, eğitim ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı olan yoksulluk sınırı ise 33 bin 752,49 TL’ye çıktı.

 TÜRK-İŞ: yoksulluk sınırı 33 bin 752 TL!

Çalışan bir bekarın ‘yaşama maliyeti’ de aylık 13 bin 439,41 liraya çıktı. Ankara’da yaşayan 4 kişilik bir ailenin “gıda için” yapması gereken asgari harcama tutarındaki artış bir önceki aya göre yüzde 2,23 olarak gerçekleşirken on iki ay itibariyle değişim oranı yüzde 72,18 olarak kaydedildi.

Bir ayda tavuk yüzde 6, balık ise yüzde 5 zamlandı. Kırmızı mercimekte yüzde 9, kuru fasulyede yüzde 13, fiyat artışı görüldü. 

Kuzu eti ve yeşil mercimek fiyatları hafif seviyede yükseldi. Dana eti ortalama fiyatları yüzde 13, nohut yüzde 3, yumurta fiyatları yüzde 15 geriledi. Yağlı tohumların fiyatı bu ay değişmedi.

Ekmek ve tahıllar grubunda; bir ayda un yüzde 13, pirinç yüzde 7  zamlandı. Bulgur fiyatı yüzde 12 azaldı. Makarna ve ekmek fiyatı ise sabit kaldı.

Öte yandan geçen ay TÜRK-İŞ Nisan ayı verilerine göre, dört kişilik bir ailenin aylık gıda harcamalarını kapsayan açlık sınırı 10 bin lirayı aşarken; kira, giyim, fatura, eğitim, ulaşım gibi tüm giderlerini kapsayan yoksulluk sınırı ise 33 bin liraya yükselmişti.

Dolar TL kurunda son tahmin geldi! İşte 2023 yıl sonunda doların geleceği seviye!

Altın fiyatlarında geri vites! 60 gün öncesine geri döndü! 1 gram bile altını olanlar hemen baksın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön