29 / 04 / 2024

Türk Kızılay Barınma Sistemleri Fabrikası inşaatında son durum ne?

Türk Kızılay Barınma Sistemleri Fabrikası inşaatında son durum ne?

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Onarım Fabrikası ve arazisinde Türk Kızılay tarafından hayata geçirilecek olan Barınma Sistemleri Fabrikası inşaatını inceledi.



Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Malatya'da 1989'da tamamlanan fakat hiç kullanılmayan atıl vaziyette olan Vagon Onarım Fabrikası ve arazisinde Türk Kızılay tarafından hayata geçirilecek olan Barınma Sistemleri Fabrikası inşaatında incelemeler yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kınık, inceleme sonrası yaptığı açıklamada, Vali Aydın Baruş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile milletvekillerinin özverili katkılarıyla önemli bir tesisi şehre kazandıracaklarını belirtti.

Tesis hakkında bilgi veren Kınık, şöyle konuştu:

"Kızılay Sistem Yapı burada hafif çelik ve modüler üretime başlayacak, Kızılay Tekstil ve Çadır A.Ş de konfeksiyon ve çadır üretimi için iki fabrika kuruyor. Altyapı ve üstyapı çalışmalarının bu alana getirilmesi noktasında Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımızın içten destekleri oldu. Onların sayesinde bu adımlar atılıyor. Bu sene sonunda hizmete girecek olan tesisimiz ile bin kişilik istihdam üreterek Malatya'ya değer katacağız."

Vali Baruş da Türk Kızılayın yaptığı yatırımın Malatya'nın bölgenin lojistik merkezi olması açısından önemine de değindi.

Gürkan ise belediye olarak Türk Kızılaya her türlü desteği vereceklerini dile getirerek, "Buranın hafif çelik, modüler üretim ve tekstil üretimi noktasında lojistik üs olacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

 

Türk Kızılayın Barınma Sistemleri Fabrikası'nda sona geliniyor!


Geri Dön