28 / 04 / 2024

Türk Kızılayı Kartal Lisesi açıldı!

Türk Kızılayı Kartal Lisesi açıldı!

Türk Kızılayı Derneği tarafından yaptırılan Türk Kızılayı Kartal Lisesinin açılışı yapıldı



Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi, çağdaş eğitim kurumlarında, sağlıklı
bir eğitim ortamı içinde, çağdaş yöntemlerle eğitmeye büyük önem vermekteyiz" dedi.

Bakan Çubukçu, Türk Kızılayı Derneği tarafından yaptırılan Türk Kızılayı Kartal Lisesinin açılışında yaptığı konuşmada, 30 derslikli okulun ikili eğitimde bin 850 öğrenciye hizmet vereceğini söyledi. Türkiye'nin en eski ve en köklü kurumlarından olan Kızılayın sadece doğal afetlere değil, yoksulluk ve cehalet gibi sosyal sorunlara da etkili şekilde eğildiğini anlatan Çubukçu, toplumların bilgiye ve eğitime verdikleri önem derecesinde huzura, güvene ve ekonomik refaha ulaştıklarını kaydetti.

Toplumun geleceği ve ülkenin, çağdaş uygarlığın seçkin bir üyesi olmasının yolunun, yarının Türkiye'sini omuzlarında taşıyacak nitelikli insanların yetiştirilmesine bağlı olduğunu vurgulayan Çubukçu, hızla ilerleyen dünyada, gelişmiş ülkeler arasında yer almanın, ancak özgür düşünebilen araştırıcı ruha sahip, bilgili, yetenekli, üretken insanların varlığıyla
gerçekleştiğini anlattı. Gençleri, araştırıcı, bilgili, yetenekli ve üretken insanlar olarak yetiştirmek zorunda olduklarını dile getiren Nimet Çubukçu, şöyle konuştu:

"Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi, çağdaş eğitim kurumlarında, sağlıklı bir eğitim ortamı içinde, çağdaş yöntemlerle eğitmeye büyük önem vermekteyiz. Bu kapsamda, eğitim ve öğretim sisteminde bulunan öğrenci, öğretmen, veli, yönetici ve eğitim alanında çalışan tüm bireylerin ihtiyaç ve beklentilerine cevap verebilecek, çağdaş uygarlık hedefini yakalayacak, toplumsal dönüşümü sağlayacak çocuklarımızın, ilgili, istek ve yetenekleri yönünde geliştirilmeleri ve geleceğe hazırlanmalarına katkıda bulunacak. Önemli çalışmalar yapmaktayız. Genel liselerimiz ise öğrencilerimizi, asgari genel
kültüre sahip, toplumun sorunlarını tanıyan, ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunan insanlar olarak yetiştiren ve yükseköğretime öğrenci hazırlayan kurumlarımızdır. İnanıyorum ki gençlerimiz, bu kurumlardan yarının
güçlü Türkiye'sinin mimarları olarak yetiştirecekler ve geleceğin bilgi toplumu olma yarışında ülkemizi başarılarıyla taçlandıracaklar."

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, okulu Kartal ilçesine kazandıran Türk Kızılayı Derneğine teşekkür etti.

Türk Kızılayı Derneği Başkanı Tekin Küçükali de Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'ya onur belgesi verdi.

Çubukçu, daha sonra, Türk Kızılayı Derneği Genel Başkanı Küçükali, İstanbul Valisi Muammer Güler, Dernek Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara ile kurdele keserek okulu hizmete açtı.

Okulu gezen ve yetkililerden bilgi alan Çubukçu, "Benim gündemim okul açılışı" diyerek, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtsız bıraktı.
AA


Geri Dön