07 / 05 / 2024

Türk mimarlık firmaları Avrupa'da ödülleri topluyor!

Türk mimarlık firmaları Avrupa'da ödülleri topluyor!

Son yıllarda dünyada başarılı bir yükseliş grafiği yakalayan inşaat sektörünün başarısında pay sahibi olan mimarlar, farkı yarışmalarda elde ettikleri derecelerle dikkatleri üzerlerine çekti



Son yıllarda dünyada başarılı bir yükseliş grafiği yakalayan inşaat sektörünün başarısında pay sahibi olan mimarlar, farkı yarışmalarda elde ettikleri derecelerle dikkatleri üzerlerine çekti
 
Üç binadaki mimariçizimleriyle finale kaldı
Cityscape Global organizasyonu kapsamında düzenlenen Cityscape 2010 Mimarlık Ödülleri yarışmasında Öncüoğlu+ACP Mimarlık’ın 3 projesi uluslararası jüri tarafından finalist olarak seçildi. Turizm, seyahat ve ulaşım kategorisinde Mersin’de inşaatı devam eden MerSea’N Marina, konut kategorisinde tasarım aşamasındaki Şişli Konutları ve ticari proje kategorisinde ise İstanbul’da bu yıl hizmete açılan Starcity Alışveriş Merkezi finale kaldı.
Üç farklı dalda üç proje ile finale kalmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren Öncüoğlu+ACP Mimarlık’ın Genel Müdürü Enis Öncüoğlu, finale kaldıkları yarışma olan Cityscape Global Dubai’nin her yıl tekrarlanan bir uluslararası gayrimenkul yatırım ve geliştirme etkinliği olduğunu dile getirdi.

Cityscape Global organizasyonu kapsamında düzenlenen Cityscape 2010 Mimarlık Ödülleri yarışmasında Öncüoğlu+ACP Mimarlık’ın 3 projesi uluslararası jüri tarafından finalist olarak seçildiğinisöyleyen Öncüoğlu, “Turizm, Seyahat ve Ulaşım kategorilerinde finale kaldık. Her kategoride 10 finalistin seçildiği yarışmanın ödülleri 5 Ekim 2010 tarihinde Dubai Uluslararası Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek törende sahiplerini bulacak. Finale kalan projeler ise Cityscape Global Sergisi’nde uluslararası yatırımcı ve mimarların ziyaretine açık olacak” dedi.

Nişantaşılı Değer 16, değerini katladı
Oral Mimarlık, Nişantaşı’nda gerçekleştirdiği ‘Değer 16’ binası ile katıldığı 2010 Avrupa ve Afrika Gayrimenkul Ödülleri yarışmasından ödülle döndü. ‘Türkiye Ofis Binası Mimari Ödülü’ kategorisinde ‘5 Yıldız’ alarak Türkiye için kategorisindeki en büyük ödüle layık görülen Değer 16, bu dereceye Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri tarafından değer görüldü.
Oral Mimarlık ortakları Kerem ve Ahmet Oral, yaptıkları açıklamada “Avrupa Gayrimenkul Ödülleri jürisinin çalışmamızı takdir ederek ödüle layık bulmalarından dolayı çok memnunuz. Projemiz Değer 16, Nişantaşı'nda çevresine değer katan ve hayat veren modern tasarımın bir örneğini temsil etmekte. Ayrıca konut ve ticari yapı tasarımında canlılık ve başarıyı ifade etmektedir" şeklinde konuştular.
Şirket Ortağı ve girişimci Emre Oral, ‘Yenilikçi ve sürdürülebilir mimari, eşsiz hizmet ve olağanüstü güzelliğe inanan tasarım odaklı bir gayrimenkul şirketi olarak Türkiye’de gayrimenkul tasarımları gerçekleştirmeye devam etmeyi amaçlıyoruz’ şeklinde konuştu.
 
Emre Arolat, European Property Awards’daydı
EAA-Emre Arolat Architects 2010 European Property Awards’da 4 projesiyle 5 ayrı kategoride “Highly Commended” ödüllerini aldı.
EAA-Emre Arolat Architects tarafından projelendirilen 7800 Çeşme Konutları ve Oteli, 2010 European Property Awards’da hem “Konut/Çok Katlı Yapılar”, hem de “Ticari / Karma Kullanımlı Yapılar” kategorilerinde ödül alırken, Folkart Narlıdere Evleri “Konut/Çok Katlı Yapılar”, Tekfen Kağıthane Ofisleri projesi “Ticari/Ofis Yapıları”, Raif Dinçkök Yalova Kültür Merkezi projesi ise “Ticari/Rekreasyon Yapıları” kategorisinde Avrupa’nın en iyileri arasına girdi.
Bu yıl toplam 39 ülkeden rekor sayıda projenin yarıştığı 2010 European Property Awards ödülleri, 24 Eylül 2010 gecesi Londra’daki Park Lane Hotel’de yapılan törenle sahiplerini buldu. 

35. Sokak’ın mimarına İzmir'den özel ödül
Akşan Yapı’nın İzmir’de hafif çelik yapı sistemi ile inşa edeceği 555 konutluk yeni projesi 35. Sokak’ın Mimarı Mehmet Kütükçüoğlu,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’nin Opera Binası Ulusal Mimari Proje Yarışması’nda birinci oldu . Yarışmada birinci olan Mimar Mehmet Kütükçüoğlu, ödülünü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun elinden aldı.
Akşan Yapı’nın İzmir’de inşa edeceği 35. Sokak, 2 kilometre uzunluğunda tek bir sokakta konumlandırılan, hafif çelik sistem konutlardan oluşacak. İnşa edilecek yeni opera binasıyla birlikte İzmir’in kültür-sanat kenti olma hedefinde en önemli gelişim aksı olan Mavişehir’e sadece 7 kilometre uzaklıkta bulunan 35. Sokak, bu gelişim içinde yerini almaya hazırlanıyor.
Halen Teğet Mimarlık’ın kurucu ortağı olarak mesleğine devam eden Mimar Mehmet Kütükçüoğlu, bugüne kadar XII. Ulusal Mimarlık Ödülleri ve Sergisi kapsamında Yapı Kredi Bankacılık Akademisi Yapı Dalı Başarı Ödülü (2010), İstanbul Deniz Müzesi Proje Yarışması’nda birincilik, Telekom Arge Kompleksi Proje Yarışması’nda ikincilik olmak üzere çok sayıda mesleki ödül aldı.
 


Geri Dön