28 / 04 / 2024

Türk mobilya sanayisi zararlı kimyasallara karşı!

Türk mobilya sanayisi zararlı kimyasallara karşı!

Türk mobilyacısı sağlığı olumsuz etkileyen kimyasalları üretimde kullanmıyor...



Tüm dünyanın sorunu haline gelen, ucuz ürünlerde kullanılan ve sağlığı olumsuz yönde etkileyen kimyasallar, sanayicilerin dikkat etmesi gereken en önemli hususlardan biri. Haksız rekabete yol açan kısa ömürlü ucuz ürünler, sağlığı tehdit eden zararlı kimyasallardan üretildikleri zaman , insan sağlığını tehlikeye sokuyor. Sağlığı tehdit eden kimyasal ürünlere karşı, Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği, üyeleri ile iş birliği yaparak zararlı kimyasalların kullanımına “hayır” diyor.


Her sektörde olduğu gibi, Çin ve Uzakdoğu’dan tüm dünyaya yayılan ucuz ve kalitesiz ürünler, Türk ve Avrupalı mobilya sanayicilerinin de en büyük sorunlarından biri. Mobilya üretiminde kullanılan mobilya ve tekstil ürünlerindeki zararlı kimyasallar, insan sağlığını tehdit ediyor. Bu ürünlerin birçoğunun içinde bulunan kanserojen maddeler, uzun dönem kullanımlarda ciddi ve ölümcül hastalıklara yakalanılmasına sebep oluyor.


Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği, üyeleri ile birlikte insan sağlığını olumsuz etkileyen ürünlerin kullanımını engelleyerek, tüm üretimlerinde sağlıklı ürünler ile ilerlemeyi sürdürüyor. Ağır metal içeren boyalar vb. ürünlerden kaçınan Türk mobilya üreticisi, kullanınıcının hayatını riske atacak ürün ve malzemelerden kaçınıyor. Bu doğrultuda bir çok kalite ve sağlık bakanlığı sertifikasına sahip firmalar kullanıcı dostu olma özelliği ile ön plana çıkıyor.


“Türk ürünlerinin kalitesi arttırılmalıdır. Hem sağlığı hem de Türk mobilyasının imajını tehlikeye

atmak yersiz!”


MOSDER Başkanı Ahmet Güleç; İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen ağır metalli ve kanserojen ürünler kullanarak üretim yapan firmalara ve ülkere karşı tepkisini şu şekilde dile getiriyor; “Türk mobilya sanayicileri olarak üretimimizde kullanmakta olduğumuz gerek mobilya aksesuarı, gerek ahşap malzemelerdeki maddelerin ağır metal taşıyan ürünler olmamasına dikkat ediyoruz. Bu konuda dünya standartlarında açıklanmış ve belgelenmiş sertifikalı ürünler kullanılmasını önemle öneriyoruz. Yapılan denetlemeler ile bu yaptırımın

devamlılığını sağlıyoruz. Üye markalarımızın her biri bu hususta gereken önemi göstermekte ve itinalı davranmaktalar. Gerek yurt içi, gerekse ihracat yaptığımız ülkelerdeki insanların sağlığını tehlikeye atacak hiçbir faaliyette bulunmak istemeyiz. Bu hem imajımızı hem de insan sağlığını olumsuz yönde etkiler. Tüm üreticilerimize seslenmek ve bu konuda hassasiyet göstermelerini temenni ederiz. Son olarak şunları belirtmek isterim ki; Türk ürünlerinin kalitesi arttırılmalıdır, hem sağlığı hem de Türk mobilyasının imajını tehlikeye atmak yersizdir! ” dedi.


Geri Dön