28 / 04 / 2024

Türk müteahhitler Pakistan'da 68 proje üstlendi!

Türk müteahhitler Pakistan'da 68 proje üstlendi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Serena Hotel'de gerçekleştirilen Türkiye-Pakistan İş Forumu'nda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan; "Müteahhitlik firmalarımız, Pakistan'daki büyük çaplı enerji ve altyapı projelerine taliptir" dedi...



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı İmran Han ile Serena Hotel'de gerçekleştirilen Türkiye-Pakistan İş Forumu'na katıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Serena Hotel'de gerçekleştirilen Türkiye-Pakistan İş Forumu'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Şimdiye kadar ülkemize güvenen, Türkiye'nin yatırım potansiyeline inanan ve Türkiye'ye yatırım yapan hiç kimse pişman olmamıştır" dedi.

Uluslararası müteşebbislere belli şartlar altında emlak yatırımı karşılığında vatandaşlık hakkı tanındığını hatırlatan Erdoğan, "Şimdiye kadar ülkemize güvenen, Türkiye'nin yatırım potansiyeline inanan ve Türkiye'ye yatırım yapan hiç kimse pişman olmamıştır." diye konuştu.

Pakistanlı yatırımcıların da Türkiye ekonomisine ve Türkiye'nin geleceğine itimat etmelerini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye güçlü devlet geleneği, genç ve eğitimli nüfusu, tecrübeli ve girişken özel sektörüyle dünyanın en büyük 20 ekonomisi içindedir. Göreve geldiğimiz 2002'den buyana ekonomide pek çok rekora imza attık. Kamu borç stokunun milli gelire oranını yüzde 72'den yüzde 30,4'e indirdik. Bütçe açığının milli gelire oranını da yüzde 11,2'den yüzde 2'ye düşürdük. 2009-2018 arasında her yıl 903 bin insanımıza yeni istihdam sağladık." dedi.

"Pakistan'a yardımcı olmaya hazırız"

Yaşanan onca saldırıya, ekonomik sabotaj girişimlerine, bölgesel istikrarsızlıklara rağmen başarı çıtasını her alanda yükselttiklerinin altını çizen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Pakistan'ın, İmran kardeşimin önderliğinde son dönemde iş yapma kolaylığının artırılması konusunda ciddi gelişme kaydettiğini görüyoruz. Pakistan'a bu alanda yardımcı olmaya hazırız. Pakistan'ın ileriye doğru atacağı her adımın, yatırım ilişkilerimiz için doğuracağı fırsatların farkındayız. Türkiye olarak savunma, ulaşım, toplu konut, dizi film, sağlık ve müteahhitlik sektörlerinde dünya çapında üne sahip firmalarımız var.

Savunma sanayi alanında Pakistan'da iş birliğimiz derinleşiyor. Müteahhitlik alanında ise Türk firmaları bugüne kadar Pakistan'da değeri 3,5 milyar doları aşan 68 proje üstlendi. Bunların arasında çok önemli altyapı ve enerji projeleri de bulunuyor. Özellikle enerjide, su noktasında güçlü imkanlara, altyapıya sahip olduğu için hidroelektrik santrallerde sizlerle bu konuda dayanışma içinde olabilecek müteahhitlerimiz var."

"Hayata geçirilmesi çok faydalı olacaktır"

Pakistan'ın gerek münferit projeler gerek Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru projelerinin de etkisiyle altyapı ve enerji alanında yaşadığı sıkıntıları geride bıraktığını görmekten memnun olduğunu ifade eden Erdoğan, "Dünyada ikinci sırada yer alan müteahhitlik firmalarımız, Pakistan'daki büyük çaplı enerji ve altyapı projelerine taliptir. Ancak Pakistan'ın potansiyelinin ve üçüncü ülkelere sağladığı imkanların ülkemizde yeterince tanınmadığını ifade ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru projelerinin Türk yatırımcılara daha iyi anlatılması gerektiğini ifade eden Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti::

"Bu konuda beraber çalışmaya hazırız. Hatta bu çerçevede pilot bir iş kolu, pilot bir sektör yatırımını beraberce tespit edip, iki taraftan birkaç büyük firmamızı bir araya getirebiliriz. Ülkemizin büyük önem verdiği bağlantısallık konusunun, Pakistan içinde arz ettiği önemin farkındayız. Bu alanda Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan doğal gaz boru hattı, Türkmenistan-Afganistan-Pakistan elektrik enerjisi iletim hattı gibi Pakistan'ı Orta Asya coğrafyasıyla bağlayacak projelerin hayata geçirilmesi çok faydalı olacaktır."

Türk müteahhitler yurt dışı projelerinde 18 milyar dolarlık sözleşme imzaladı!

 


Geri Dön