Sektörel

Türk müteahhitleri dev uydu şehir projesine talipler!

Rusya Doğu Kalkınma Bakanı Alexey Chekunkov, Türk firmalarının uydu şehir Vladivostok'u inşa etme projesine katılmaya ilgi gösterdiğini kaydetti.

Rus basınına konuşan Rusya Doğu Kalkınma Bakanı Alexey Chekunkov, "Ortadoğu'dan inşaata katılım talepleri almış durumdayız, bu proje kapsamında, hem geleneksel hem de şu anda Rusya ile işbirliğini aktif olarak geliştiren tüm ortaklarımızı ilgilendiriyor" diye konuştu.

patronlardunyasi.com'da yer alan içeriğe göre; Bu projeye dahil olabilecek sınırlı sayıda devlet listesinin bulunmadığını ifade eden Bakan Chekunkov, “Doğu Ekonomik Forumu'na (EEF) katılan ülke sayısını dikkate almalıyız, bunlardan birkaç düzine var. 2023'te 62 ülke katıldı. Bu ölçekteki projelerin mümkün olduğunca çok sayıda yatırımcı için cazip olmasını sağlamak için her türlü çabayı göstereceğiz. Bakan, bu yılki EEF’de müzakerelere yeni bir ivme kazandırılabilir” diye ifade etti.

 

2,5 MİLYON METREKARE GAYRİMENKUL ÜRETİLECEK 

2021'de EEF'de Vlapostok yakınlarında bir uydu şehir kurulmasına yönelik bir anlaşma imzalandı. Belge, Doğu Kalkınma Bakanlığı, Uzak Doğu Kalkınma Şirketi, Primorsky Krai hükümeti, VEB.RF ve Pro City tarafından imza altına alındığı belirtildi.

Doğu Kalkınma Bakanlığı'na göre, Primorye bölgesi içindeki Nadezhdinsky bölgesinde proje için 1.400 hektarlık üç alan tahsis edildi. Kentsel planlama potansiyelinin 2,5 milyon metrekare gayrimenkul olduğu tahmin edildiği kaydedildi. 

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren: Türk müteahhitlerin hedefi dünyayı inşa etmek!

Şantiyede endüstri 4.0 ve yapay zeka dönemi başlıyor! Müteahhitler artık şantiyeleri telefondan takip edebiliyor!

Ciddiye alınmayan konut sorunu giderek büyüyor

Kamu müteahhitleri batma noktasına kadar geldi!