28 / 04 / 2024

Türk müteahhitlerin Rusya'daki işleri savaştan nasıl etkilenecek?

Türk müteahhitlerin Rusya'daki işleri savaştan nasıl etkilenecek?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaşın inşaat sektörüne olan etkilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.



Erdal Eren konuyla ilgili gerçekleştirdiği açıklamada, “Rusya’da hala devam eden 20-22 milyar dolarlık inşaatlarımız var. Rus bankalarından kredi kullananların faiz oranı yüzde 9’dan yüzde 20’ye yükseldi. Ruble ile yapılan inşaat işlerinde fiyat belirsizliği oluştu.” diye konuştu.

Bloomberg HT'de yer alan havbere göre; Eren, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın bu ülkelerdeki inşaat çalışmaları sürdüren Türk şirketlerine olan yansımalarıyla ilgili de konuştu. Eren, Rusya ve Ukrayna'da faaliyette bulunan müteahhitlerin son durumuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Rusya’da çok büyük bir potansiyelimiz var. Tüm dünyada yaptığımız işlerin yüzde 20’sinden fazlasını Rusya’da yapıyoruz. Rusya’da hala devam eden 20-22 milyar dolarlık işlerimiz var.

Avrupa Birliği’nin yasaklamaları sebebiyle Avrupalı firmalar yatırımlarını durdurdular. İkinci bir sorunumuz, devam eden projelerde rubleyle yapılan projeler var. Bir anda rublede görülen devalüasyon sebebiyle firmalarımız Rusya’daki iş verenlerle görüşmeye başladılar. Rus bankalarından kredi kullananların faiz oranı yüzde 9’dan yüzde 20’ye yükseldi. Ruble ile yapılan inşaat işlerinde fiyat belirsizliği oluştu.”

Ukrayna krizi, Türk müteahhitleri etkileyebilir!

İnşaat sektörü zor durumda! Kalın ve ince demire 100 lira zam geldi!

İnşaat sektörüne kötü haber! Çimento fiyatlarına ikinci zam sinyali!

Mazot ve benzine zam! Motorinin litre fiyatı 25 TL’ye dayanacak…

Avrupa hapı yuttu!

 


Geri Dön