06 / 05 / 2024

İnşaat sektörü zor durumda! Kalın ve ince demire 100 lira zam geldi!

İnşaat sektörü zor durumda! Kalın ve ince demire 100 lira zam geldi!

Türkiye genelinde konut fiyatları sert yükseliş dönemine girdi. Konut fiyatlarının yükselmesinin altında döviz kurları yer alıyor. Döviz kurları demir fiyatlarını da etkiledi. Demir fiyatlarına bu hafta içi 100 lira indirim gelirken bugün fiyatlar tekrar güncellendi...



İnşaat malzemelerindeki yüksek fiyat artışı istatistiklerin çok ötesinde yer alıyor. Özellikle demir, çimento ve beton fiyatlarının önüne geçilmiyor. İnşaat malzemelerinde zam haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Çimento fiyatlarına pazartesi günü yüzde 25 zam gelirken bu hafta içi demir fiyatlarında indirime gidilmişti. Fakat bugün demir fiyatları tekrar güncellendi ve demir fiyatlarına zam geldi.

İnşaat sektörü zor durumda! Kalın ve ince demire 100 lira zam geldi!

Mütahhitler ise bu durum karşısında çaresiz kalırken, konut sahibi olmak isteyen vatandaşların ise ümitleri gittikçe kayboldu.  Konut sahibi olmanın gittikçe zorlaştığı şu dönemlerde ev fiyatlarının düşmesini beklemek sadece hayalden ibaret.

Demirin tonu zirve seviye olan 16,700 liradan, 16,100 liraya kadar düştü. Fakat bugün 23 Mart Çarşamba günü demir fiyatları yeniden güncellendi ve  İzmir ve Payas'ta kalın demir ve ince demirin tonuna 100 lira zam geldi. Peki bugün demir fiyatları ne kadar? Demir fiyatları ne kadar 2022? İşte güncel demir fiyatları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön