30 / 04 / 2024

Türk müteahhitlerine Suudi Arabistan'da yatırım fırsatı: 1,6 trilyon dolarlık yatırım yapılacak! 

Türk müteahhitlerine Suudi Arabistan'da yatırım fırsatı: 1,6 trilyon dolarlık yatırım yapılacak! 

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, inşaat sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve Suudi Arabistan projelerini işaret etti. İşte o açıklama..



Geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yapılan  MÜSİAD Türk İhraç Ürünleri Fuarı'yla başlayan 27. Uluslararası İş Forumu (IBF), bugün Medine'de gerçekleştirilecek ikili iş görüşmeleriyle sürüyor. 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Suudi Arabistan'ın "Vizyon 2030" projesi kapsamında yer alan inşaat fırsatları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, özellikle son iki senedir, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ticari ilişkilerin belirgin şekilde arttığını vurguladı ve  iki ülke arasındaki ikili ticaret hacminin 2023 itibarıyla 6,8 milyar dolara ulaşarak, son 8 yılın en yüksek rakamını gördüğünü söyledi. 

Türk müteahhitlerine Suudi Arabistan da yatırım fırsatı: 1,6 trilyon dolarlık yatırım yapılacak! 

Suudi Arabistan'ın 2030 Vizyonu'na büyük önem verdiklerinin altını çizen Mahmut Asmalı, "Vizyon 2030 projeleri çerçevesinde çok büyük yatırımlar planlıyorlar. Ardından, Suudi Arabistan Dünya EXPO'ya, 2034 yılında da Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak. Dolayısıyla 10 sene süreyle burada, başta inşaat olmak üzere hemen hemen bütün sektörlerde çok büyük yatırımlar olacak" ifadelerini kullandı. 

Asmalı, 3,3 trilyon dolardan bahsedildiğini dile getirdi ve bunun yaklaşık 1,6 trilyon dolarının inşaat sektörüne, alt ve üst yapıya ilişkin olacağını belirtti. 

Türk müteahhitlerine Suudi Arabistan da yatırım fırsatı: 1,6 trilyon dolarlık yatırım yapılacak! 

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, "Diyorlar ki 'Bizim bütün buradaki inşaat şirketlerini bir araya getirsek, mümkün değil bu projeleri yetiştirme imkanımız yok Mutlaka, dünyanın birçok yerinden inşaat firmalarına ihtiyacımız bulunuyor" bilgilerini verdi ve bu açıdan en önemli partner olarak Türk firmalarını tercih etmeyi düşündüklerini söyledi. 

Asmalı, Türk müteahhitlik sektörünün dünyanın pek çok ülkesinde çok başarı işlere imza attığını dile getirdi ve  Suudi Arabistan'ın, merkezini Riyad'a taşıyan firmalara ciddi üretim destekleri verdiğine vurgu yaptı. 

Mahmut Asmalı, söz konusu açıklamasını "Yalnızca inşaatta değil, turizmden sağlığa, enerjiden dijital dönüşüme kadar birçok alanda çok büyük yatırım fırsatları bulunuyor" diyerek tamamladı. 

Anadolu Yakası'na yeni metro müjdesi: Yenidoğan-Sancaktepe-Finans Merkezi-Söğütlüçeşme Metrosu'nun yapımı bugün başlıyor

Bakan Özhaseki'den flaş çağrı: İstanbul'da kim belediye başkanı adayıysa 'Nereyi dönüştüreceksin?' diye sorun!

Emekliye ek zam, asgari ücrete ikinci zam var mı? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Kimsenin şüphesi olmasın!


Geri Dön