27 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki'den flaş çağrı: İstanbul'da kim belediye başkanı adayıysa 'Nereyi dönüştüreceksin?' diye sorun!

Bakan Özhaseki'den flaş çağrı: İstanbul'da kim belediye başkanı adayıysa 'Nereyi dönüştüreceksin?' diye sorun!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sayılı günler kalan yerel seçimle ilgili konuştu ve megakentlilere kentsel dönüşüme ilişkin bir çağrıda bulundu. 



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da Ümraniye Osmangazi Millet Bahçesi’nin açılışını yaptı ve burada önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki, Bakanlık olarak İstanbul'da meydana gelebilecek bir depreme hazır olduklarının altını çizdi. 

Özhaseki, konuya ilişkin açıklamasında "Azimliyiz. Belediyelerimiz de gayretli. Cumhur İttifakı belediyelerinin dışında da bir tane bu işe çaba gösteren bulunmuyor" dedi. 

Bakan Özhaseki den flaş çağrı: İstanbul da kim belediye başkanı adayıysa Nereyi dönüştüreceksin? diye sorun!

Bakanlığın resmi interneti sitesinde yer alan habere göre; Bakan Mehmet Özhaseki, mega kent İstanbul’un depreme hazırlığı konusunda riskli binaların kentsel dönüşümle yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti ve bunun için 485 milyar Türk Lirası bütçe ayırdıklarının altını çizdi. 

Bakan Özhaseki, konuya ilişkin açıklamasında "Şimdi bize düşen bir an önce evlerimizi yenilemek. Bir taraftan belediye başkanlarımız vatandaşla oturup bu işi yapacaklar. Bir taraftan kendisi yenilemek istiyorsa bir vatandaş, hane başına 1.5 milyon lira biz de ona destek vereceğiz" dedi ve bu fırsatın kaçırılmadan bir an önce evlerin yenilenmesi gerektiğini söyledi. 

Bakan Özhaseki den flaş çağrı: İstanbul da kim belediye başkanı adayıysa Nereyi dönüştüreceksin? diye sorun!

Bakan Özhaseki, İstanbul’da belediye başkan adaylarına kentsel dönüşüm konusundaki projelerinin sorulmasının gerektiğine dikkat çekti ve "İstanbul'da kim belediye başkanlığına adaysa lütfen ona sorun; ‘Nereyi dönüştüreceksin, geçmişte neler gerçekleştirdin?’ deyin. Çünkü İstanbul'umuzu bekleyen bu şekilde büyük bir tehlike var. İnşallah bu konuda da gelecek günlerde sizler iradenize sahip çıkarsınız. Bu işi hakkıyla yapacak insanları işin başına getirirsiniz. Biz de sonuna kadar destek verir ve İstanbul'umuzu depreme hazırlarız" şeklinde konuşarak, İstanbul'un göz bebekleri olduğunun altını çizdi. 

Muhalefet belediye başkanlarının hizmet yerine algı belediyeciliği yaptığına vurgu yapan Bakan Özhaseki, TOKİ'nin yaptığı binaların depremde yıkılmadığına, ayakta kaldığına dikkat çekti. 

Bakan Özhaseki, AK Parti iktidarı öncesinde 60 bin civarında konut inşa eden TOKİ'nin şu an 1 milyon 340 bin konut inşa ettiğine vurgu yaptı. 

Emekliye ek zam, asgari ücrete ikinci zam var mı? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Kimsenin şüphesi olmasın!

Yüzde 55.9 olan iş yeri kira zammında sınır tanınmıyor: Mülk sahipleri yüzde 1.600'ü geçen zam istiyor!

Gram altın için tarih verildi: Tam 3 bin 240 TL! Altını olanlar ve yatırımcılar dikkat! 


Geri Dön